реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Депутати райрад від БЮТ засудили депутатів міськради через Катерининську церкву

На прес-конференції, яка відбулась в стінах храму св. вмц. Катерини, депутати районних в місті Чернігові рад від БЮТу – Юрій Соколов, Олексій Корж, Анатолій Шурда та Олександр Кодола заявили про свою незгоду з рішенням депутатів Чернігівської міської ради, зокрема й БЮТівців, "вважати помилковим розпорядження колишнього голови Чернігівської ОДА Миколи Лаврика від 04.05.2006 р." про передачу храму громаді УПЦ-КП".
- «Ми будемо звертатись до всіх вищих політичних структур керівного апарату БЮТ за роз’ясненнями. Якщо буде підтверджено згоду з рішенням депутатів фракції БЮТ у міськраді, то ми будемо виходити з лав партії», - заявив депутат Новозаводської районної в місті Чернігові ради Юрій Соколов.
Він нагадав, що два роки антиукраїнські сили перекривали вхід до храму. Більше року частина експонатів знаходилась у церкві, і через її блокаду співробітники музею потрапити туди не могли. За цей час експонатам завдано шкоди на суму більше мільйона гривень.
- Ми зібралися тут, щоб різко засудити рішення міської ради відносно Катерининської церкви, - заявив Олександр Кодола, депутат Деснянської районної в м. Чернігові ради, голова обласної «молодіжки» БЮТ, - а особливо фракції БЮТ. Яка не порадившись ні з козацькою громадою, більшість якої є членами БЮТ, ні з вищим органом, тобто з обласною організацією БЮТ, підтримали «Партію Регіонів», комуністів та вітренківців.
- Сьогодні мені пояснили, що це рішення було потрібно, щоби отримати голоси комуністів, - підтримав свого колегу Олексій Корж, депутат Деснянської районної в м. Чернігові ради, - але торги, коли ставлять на ваги духовність, патріотизм, державність, недопуститимІ! У 2006 році, коли БЮТ почав широко рости, туди прийшли патріотичні люди -- нас мало, але ми є. І якщо вищі органи БЮТу підтримають рішення фракції БЮТ в міській раді, ми готові вийти звідси, і шукати якусь більш патріотичну силу.
Наприкінці депутати райрад подякували депутатам міської ради, які не підтримали це ганебне рішення, особливо депутату від Української Народної партії Ігору Сухомлину, який проголосував «проти».
В районних в м. Чернігові радах таке рішення приймати не збираються -- запевнили депутати.
Олександр ЯСЕНЧУК





Коментарі (0)
avatar