реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

542 літри самогону, або Чим займається обласна рада

Нарада міських та сільських голів Чернігівщини була схожа на нараду партійно-господарського активу: спочатку доповідь голови, інформації начальників--спеціалістів, запитання та відповіді. Голова обласної ради Наталія Романова виступала більше години -- певно, досвід Фіделя Кастро надихає.

Нещодавно Наталія Андріївна повернулася із Швейцарії, де її вразив досвід децентралізації. А в нас, на Чернігівщині, її вражає, що, скажімо, найбільше кількість сільрад, які не виконують свій бюджет, у Носівському районі. Де, до речі, головою районної ради також членкиня БЮТу.

Проблеми у викладі голови.
Дороги.
Передбачається ремонт 21 відрізка до малих сіл, що охопить 74 кілометри і 6784 жителів. Але є ще один варіант, кращий. До якого пристане Київ -- невідомо.
Кредити на власний дім.
Обласною програмою скористалися 334 сім"ї у Бобровицькому, 589 -- у Чернігівському, 266 -- у Ічнянському районах і тільки 10 -- у Новгород-Сіверському. Чи там люди багатші (жарт), чи ніхто не будується, чи нічого про це не знають?
Ціни на молоко.
Обласна рада зверталась до антимонопольного комітету-- оштрафовано 12 молокозаводів. Проте, селянам, які збувають корів, від того не легше.
Самогон.
Вказану кількість літрів самогону вилучено за весь рік по всій області. Мало? Багато? У всякому разі дієвих шляхів боротьби із цим лихом -- не видно.
Продаж землі.
934 земельні ділянки продано, зароблено 35 мільйонів гривень за 348 гектарів.

На нараді особливою увагою користувався виступ старшого помічника обласного прокурора Людмили Школьної. Вона повідомила про хабарі 9 сільським головам і 9 секретарям. Недовірливій аудиторії вона повідомила оптимістично:" По Французу -- справа розглядається". Забула додати -- 13 місяців!

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar