реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Гольця зняли! Чи ж не тема...

Двадцять дев'ять із 45 депутатів Чернігівської міської ради проголосували за звільнення з посади секретаря, ставленика М.Рудьковського Віталія Гольця. Ініціаторами стали прогресивні соціалісти та комуністи.

Значно цікавіше голосування депутатів по Катерининській церкві -- 41 з них висловились "за" звернення до голови обласної деражвної адміністрації Володимира Хоменка із закликом відмінити розпорядження його попередника Миколи Лаврика про передачу храму козацькій православній громаді УПЦ Київського патріархату. Голосували "за" не тільки комуністи, соратники Вітренчихи, "регіонали", але й дружно вся фракція БЮТу. Мовляв, проголосували в обмін на Гольця. Виходить, весь патріотизм білих із сердечком закінчується на Гольцю, а на українську церкву їм звисока... До речі, чернігівські депутати вирішили визнати незаконним розпорядження М.Лаврика. бачте, Вищий адміністративний суд визнав законним, а міськрада -- ні. "Баба Яга протів" -- і все тут!

Звернення не має жодної юридичної сили, але збурює ситуацію -- дає ложні надії ініціатором "молітвєнного стоянія" з єктеніями за патріарха московського і прокльонами Патріарху Київському.

Натомість чернігівські депутати проголосувати за побудову пам"ятника жертвам голодомору 1933 року не здатні. Зате депутати у Ніжині і в Прилуках проголосували. Певно, там більше українців.






Коментарі (6)
avatar
1
Прошу внести правку, за зняття Віталія Гольця проголосувало 29 депутатів.
Відповідь: Виправлено
avatar
2
Ганебний "бартер" між БЮТ і опозицією (ПР, КПУ і ПСПУ), тобто політична підтримка москвофілів БЮТом в обмін на хаос у міській владі відбувся як мінімум з двох причин:
1. Беззастережне виконання дерективи з Києва на дестабілізацію ситуації в тих регіонах де БЮТ не є безпосередньо при владі. Яскравий приклад - місто Прилуки.
2. Відсутність стабільної системи влади в місті відкриває більше можливостей для "дерибану" землі.
Хиба це перший випадок для "лівих" як БЮТ, так і комуно-соціалістів коли ціль виправдовує будь-які засоби ?
avatar
3
Дякуємо пані Оксані за увагу до нашого сайту!
avatar
4
Є звичайно патріоти в міській владі, але дуже прикро, що розмінною монетою є національні інтереси. Хтось поважає, хтось зовсім не поважає пана Гольця, але все ж не по-людські якось вийшло...
Бо не можуть інакше наші люди... Прикро за такі ситуації...
avatar
5
Рішення міської ради, що вимагає скасування (на начебто вимогу і від імені чернігівців) рішення обласної влади щодо передачі Катерининської церкви одній з релігійних громад, по суті спрямоване на дестабілізацію ситуації в місті і державі, бо дає "ЗАКОННІ" підстави авантюристам спрямувати релегійних фанатиків, хворих людей і платних провокаторів на силові дії.
Якщо це станеться, то ініціаторів приняття цього рішення треба притягнути до відповідальності за спровокування безпорядків...
Ті хто голосував за це провокаційне рішення міськради знали що робили...
В державі не може бути такого щоб одні органи влади заперечували і не виконували рішення інших компетентних державних(!) органів. Це шлях до розвалу держави.
Саме цього добиваються КПУ,ПСПУ, Партія регіонів і примкнувшая до них БЮТ ?
avatar
6
Соломахе.
Я думаю, что к ответственности за провоцирование беспорядков, нужно привлекать тех, кто расколол надвое православную церковь Украины, а с ней и всю Украину.
Не было бы этого раскола, не было бы и проблем в этой чувствительной для всех области.
avatar