реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Катерининська церква відновила регулярні богослужіння

Сьогодні, 21 липня, у храмі святої великомучениці Катерини служиться уже вдруге Божественна Літургія. Першу відслужили учора два архієреї Київського патріархату -- єпископи дрогобицький і самбірський Матвій і чернігівський та ніжинський Іларіон. Їм співслужили 5 священиків та диякон. У храмі молилися більше сотні парафіян, яких намагалися не допустити в церкву блокувальники з Московського патріархату. Внаслідок короткої сутички, припиненої працівниками міліції, "канонічні" встигли порвати ланцюжок хреста на підряснику отця Мирона.

Цікаво було чути, як прихильники Московського патріархату після крикливого свого молебня під храмом стали ...проклинати. Дивна "канонічність" і "благодатність" московської церкви: і моляться, і проклинають... А Христос, здається, заповідав любити ворогів...

До речі, у проповідях єпископів Київського патріархату в Катерининському храмі не було жодного слова проти москвофільних пікетувальників, Ба, більше -- єпископ Матвій закликав полюбити тих, хто проклинає нас.

Богослужіння в Катерининській храмі проходять за правилами православної Церкви: на недільній Літургії вже були перші семеро причасників.

А ще під час богослужіння до храму зайшла незряча жінка. Її провели і вона поставила свічку та помолилася. Вона не послухала тих, хто закликав не йти до храму і не лишилася з прихильниками Москви. Сліпа жінка бачить краще за багатьох зрячих.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar