реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У Катерининській церкві служать чин оновлення храму

Щойно, в ці хвилини, у храмі святої великомучениці Катерини, переданому козацькій православній громаді УПЦ Київського патріархату, розпочалося богослужіння -- чин оновлення храму. Перед тим церкву прибрали, наскільки це можливо після двох років запустіння, викликаного московською блокадою. У храмі -- пам"ятці архітектури 18 століття, типовому храмі козацького бароко, порвано батареї парового опалення, замокли стіни, з яких облущилася штукатурка, нема електроенергії...

Чин оновлення храму очолює єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон у співслужінні трьох священиків. З ними моляться козаки. Із молитви на оновлення храму:" Тобі молимося і Тебе просимо, Отче слова, Господь і Бог наш. Споглянь милостивим оком на нас, грішних і недостойних рабів Твоїх, що перебуваємо у цьому небоподібному домі -- похвалі Вселенної, і зішли пресвятого Духа Твого на нас і на насліддя Твоє... І дай Україні нашій перемогу над видимими і невидимими ворогами, а нам подай однодумність та мир. А тим, що збудували цей храм і ревно освятили його з любов"ю до Тебе, Бога, пошли прощення гріхів, дай їм усе на спасіння, чого вони просять..." У проповіді владика Іларіон наголосив -- перемога не в тому, що просто увійшли до храму, а в тому, що лунають у ньому молитви до Господа.

А під храмом, ошелешені таким поворотом подій, злобствують прихильники московського патріархату, від яких автор цих рядків уже отримав прокльони. Наче Бог -- це дядько на хмарі, що його можна залякати московськими прокльонами...

Перед початком богослужіння єпископ Іларіон розповів по телефону, що "коли ми молимося тут всередині храму за український народ, за владу, за Президента, за добробут народу, то та громада, яка пікетує вхід до Катерининського храму, ніде не зареєстрована і не має юридичного статусу, дозволяє собі поряд з молитвами прокляття. Вони моляться і в той же час під дверима читають молитви, які читають тоді, коли хоронять людей".

Владика просив передати подяку працівникам міліції, які забезпечують порядок біля храму і дають можливість вийти та зайти до храму представникам громади Київського патріархату.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar