реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Десна» і земля – товар

Про це 17 липня повідав журналістам на прес-конференції Чернігівський міський голова Олександр Соколов з нагоди завершення першого півріччя.

Він відзначив, що обсяги виробництва за цей період у Чернігові збільшились на 5,4 відсотка. Зростання відбулось у таких галузях, як машинобудування, металургійне та хімічне виробництво, харчова та легка промисловість.

В той же час через низький попит на деяку продукцію, зниження обсягів виробництва відбулось у целюлозно-паперовій та поліграфічній промисловості, видавничій діяльності.

За 1 півріччя до бюджету Чернігова надійшло (до загального і спеціального фондів) 249, 6 мільйонів гривень. Бюджетна доходна частина виконана на 117,8 відсотка, додатково отримано 20,9 мільйонів гривень.
На 60, 2 відсотка коштів більше спрямовано для забезпечення харчування дітей пільгових категорій у школах, на 2,7 відсотка – на забезпечення медикаментами лікувально-профілактичних закладах.
В обласному центрі зросла кількість малих та середніх підприємств. На сьогодні налічується 92 виробництв на 19 тисяч населення. За словами міського голови, у сфері малого бізнесу зайнято майже 10 відсотків чернігівців.
Як повідомив Олександр Соколов в поточному році здано в експлуатацію 7 житлових будинків.
Під час прес-конференції міський голова відповів на численні запитання журналістів. Особливу вагу він приділив таким питанням, як підготовка чернігівської громади до Дня незалежності, відкриття світломузичного фонтану, розселення мешканців-військовиків селищ Гончарівське та Десна на території льотного училища, довгоочікувана тролейбусна дорога до мікрорайону Масани обласного центру, проблеми соціального і доступного житла…
Жваве обговорення викликало питання можливості передачі стадіону ім. Гагаріна керівництву приватного футбольного клуба «Десна». «Я категорично проти того, щоб власність, яка належить міській громаді, - сказав Олександр Соколов, - були передані в приватні руки».
Не менше цікавим була відповідь мера на запитання редактора Інтернет – видання «Високий вал» Владислава Савенка стосовно землі біля обласної бібліотеки ім. Короленка. «Раніше, як відомо, земля у нас вважалась засобом виробництва, а тепер – товаром, - відповів пан Соколов. – Раніше я умовляв кожного іноземного інвестора, аби вони брали землю тут, у нас… А тепер діяльність нинішніх керівників компанії знаходиться у правовому полі… Зі зміною нового керівництва ця компанія не втрачає права тих, кому раніше в межах чинного законодавства було надано дозвіл на землевідведення.

Сергій Кордик






Коментарі (0)
avatar