реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ігри для справжніх чоловіків

Справжнє свято мужності та сили влаштували для чернігівців та гостей міста, які завітали на свято Івана Купали до Чернігівського центрального парку культури та відпочинку, організатори Всеукраїнського фестивалю «Козацькі ігри».
Представники від Одеської, Тернопільської, Запорізької, Івано-Франківської, Чернівецької, Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької, Хмельницької, Волинської, Житомирської, Чернігівської областей та міста Чернігів взяли участь у спортивно-козацьких заходах. Учасники змагань «відривали» від землі важку колоду вагою 70 кг, перекидали через металеву перепону на висоті понад 6 метрів важкий чобіток у 5 кг, завантажували вози наповненими мішками,здійснювали заміну колеса на возі, при цьому, один з козаків підпирав цю підводу, перетягували канат.
Завдання були не тільки досить важкими, але й жартівливими. Адже родзинкою розважально-патріотичної акції став позапланований конкурс з перенесення дружин на відстань 250 метрів, в якому виявили бажання прийняти участь самі глядачі. Цікава і вимога була до конкурсантів цього змагання: дружини чоловіків, які несли своїх жінок (а може й не своїх – хто ж там точно перевіряв?) повинні були мати вагу більше 49 кілограмів. У разі, якщо жіночка тоненька та худенька, тобто менша ніж зазначена вага, вона повинна була в руки взяти спеціальні приготовлені навантаження.
Захищали козацьку звитягу від Чернігівщини відомий богатир Олександр Пеканов (з Чернігова), Микола Жолак (родом з м. Бобровиця, навчається в Тернопільському національному економічному університеті), Максим Захаров (студент Чернігівського політехнічного університету, напрямок - електричні системи), Ігор Тимошенко (охоронець).
Загальне місце у командному заліку зайняли козаки з Івано-Франківська, «срібло» здобули силачі з команди «Хортиця» (м. Запоріжжя), третє місце виборола команда з Чернігова.
А організували такі заходи – Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, Всеукраїнська мережа центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», у тому числі і такий центр з Чернігова. Проходило дійство під егідою козацьких організацій Чернігівщини.
Сергій КОРДИК








Коментарі (0)
avatar