реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Горбачов боїться їхати у Чернігів

"Мій товариш" -- так говорив про першого і єдиного президента СРСР Михайла Горбачова його соратник Віктор Мироненко на зустрічі в Центрі підвищенні кваліфікації державних службовців. Михайло Горбачов хоче приїхати в Чернігів, але ... боїться. Чого? Певно, розгулу націоналізму...

Історик, редактор журналу "Современная Европа", керівник центру вивчення України у Москві, керівник чернігівського земляцтва в столиці російської Федерації Віктор Мироненко у Чернігові буває щоліта -- тут його квартира, родичі, Десна, в яку він закоханий. "Коли питають чи Рим -- найкраще місто світу, я відповідаю -- друге за красою. Перше -- Чернігів", -- говорив Віктор Мироненко.

Лекція його була присвячена російським впливам на Україну у час Четвертої та П"ятої українських республік (так він називає часи правління Кравчука-Кучми та Ющенка). Думки дослідника викликали жваву дискусію. Сам же Віктор Іванович у відповіді на питання "Сіверщини" визнав, що Російська Федерація є незавершеною геополітичною конструкцією.






Коментарі (0)
avatar