реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Кому муляє «Ясен»?

Перша атака захлинулася…
Коли торік я звернувся до керівника чернігівського підприємства «Ясен» Анатолія Яська з наміром опублікувати в «Сіверщині» статтю про рейдерську атаку, що готувалася, він здивувався: як так, мовляв, адже ми зовсім на різних політичних полюсах. «Сіверщина» є газетою національно-демократичного спрямування, а А.Ясько був навіть довіреною особою Віктора Януковича. Проте ми порозумілися швидко — політичні дебати не так важливі, якщо мова йде про захоплення якимись пройдисвітами відомого чернігівського підприємства, котре є одним із символів нашого міста.
Статтю ми опублікували — реакція не забарилася у вигляді судового позову від тих найманців, які виконували волю рейдерів — загарбників. Оскільки позивачами були дрібні виконавці, які навіть «своїх» позовів не читали, то й називати їх не варто. Програли суд вони насухо і навіть не оскаржили в апеляційному порядку. Атаку відбили.

Пірати розбійного моря
Та ось знову історія повторилася — по місту з’явилися листівки-фальшивки, де начебто санстанція стверджувала, що продукція ВАТ «Ясен» — отруйна! Вода «Менська Остреч» — також шкідлива. А сам директор Анатолій Ясько фігурував з якимось сіоністським орденом і дебільнуватим текстом під заголовком «Я — не бидло, я — диктатор». Фальшивки виготовлені на дорогому папері, в кольорі — зрозуміло, що проти Яська і «Ясена» піднялися не рядові людці.
Тим паче не прості ділки порозсилали листи начебто від імені А.Яська діловим партнерам «Ясена» та до прокуратури, де стверджувалось про хабарі. Отетерілі постачальники «Ясену» складових його продукції та оптові споживачі після прокурорських перевірок різко змінили ставлення до чернігівського підприємства. Що відбилося на виробництві.
А прокуратура та інші перевіряльні органи, які у незалежній Україні, схоже, збільшуються у геометричній прогресії, продовжують ходити за липовими скаргами, заважати працювати зовсім не липовому виробництву. Та кого зараз цікавить виробництво? Тільки забрати і поділити! Як істинні комуністи. Хоча й під прапорами геть різнокольорових партій…

Висновок експертизи
Заступник головного державного санітарного лікаря області А.Валовенко офіційно повідомив, що мінеральна вода «Менська Остреч» відповідає «вимогам діючого санітарного законодавства України» і в ході санітарного нагляду лабораторіями санстанції «нестандартної продукції не виявлено». Головний державний санітарний лікар області М.Донець також додав, що досліджені санстанцією гірчиця, майонези та мінеральна вода не містять ніяких токсичних речовин і придатні до вживання.
А ви думаєте, що цього не знали автори брехливих листівок? Та їм висновки санстанції, як каже сучасна молодь, по цимбалах.

Чому мовчать правоохоронці?
Сіє тайна великая єсть… На очах у всіх відбувається чергова спроба захоплення чернігівського підприємства, а влада мовчить собі. «Зуби поламають», — стверджує про своїх ворогів Анатолій Ясько. Якби ж то! Бо ці молоді хижаки, які зазіхають на «Ясен», прекрасно знають, що роблять — їм треба захопити «нічиє», на їхній погляд, підприємство. Нічиє — себто не донецьких, не київських і не дніпропетровських олігархів. Цікаво, якщо «Ясен» перейде зі своїми банківськими та іншими юридичними реквізитами, скажімо, у Київ — чи порадіє міський голова за поріділий бюджет? Довідково: за перший квартал «Ясен» сплатив 2,9 млн гривень податків і 41 тисячу благодійної допомоги.

Нарешті — хто замовляє музику?
Доводиться обмежитися здогадами, адже ніхто із моїх співрозмовників у кабінетах влади не ризикує називати авторів атаки на «Ясен». Але при вимкненому диктофоні обережно натякають на фірму «Вена». Так це чи ні — почекаємо розвитку подій. Але чи не дійде до того при такому спокійно-байдужому спогляданні влади, що їстимемо в Чернігові мармелад і майонез не чернігівські, а донецькі або тайванські. А що — уже ж часник китайський лежить на наших прилавках, і ви хочете сказати, що це він сам випадково у нашій торговельній мережі виріс? Що за викорінення свого, українського, хтось із чиновників не отримав дебелих хабарів?

Василь ЧЕПУРНИЙ.





Коментарі (0)
avatar