реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

„Шевченко у моєму серці”

Фінальна частина та нагородження переможців другого міського конкурсу „Шевченко у моєму серці”, який організувала і провела Чернігівська міська організація політичної партії Народний Союз «Наша Україна» за підтримки керівника регіональної організації політичної партії Народний Союз «Наша Україна», заступника голови обласної ради Олега Обушного, відбулася 11 квітня у Чернігові в музеї Михайла Коцюбинського.

У конкурсі на краще декламування та інсценування творів Тараса Шевченка взяли участь учні середніх та старших класів загальноосвітніх шкіл Чернігова. Переможцями в молодшій віковій групі стали: І місце - учень 6-Б класу ЗОШ№28 Сергій Пеньковець, ІІ місце – учениця 6-Б класу цієї ж школи Карина Котляр, ІІІ місце виборола учениця 5 класу школи№23 Катерина Чебойда. У старшій віковій групі серед учнів 9-11 класів переможцями стали відповідно: учениця 9-А класу ЗОШ№23 Софія Коваленко, учениця 9-Б класу ЗОШ №20 Вікторія Зубрицька та учениця 10-В класу ЗОШ№22 Марія В’юницька. Окрім переможців, журі визначило і лауреатів у кількох номінаціях, а за високу професійність і творчий підхід відзначено учителя ЗОШ №23 Ніну Шолох.

Вручаючи дипломи та цінні подарунки переможцям і лауреатам конкурсу, керівник регіональної організації політичної партії Народний Союз «Наша Україна», заступник голови обласної ради Олег Обушний закликав їх добре вчитися, шанувати творчість українського генія Тараса Шевченка та бути патріотами рідного краю і Вітчизни. Він напам’ять розповів свій один із улюблених віршів Тараса Шевченка, а також висловив сподівання, що конкурс надалі буде традиційним, і тут важливо, щоб політичні партії, органи державної влади формували у підростаючого покоління любов до національної культури традицій, сприяли її відродженню. Адже серйозне занепокоєння викликає рівень культури певної частини наших громадян, які, через шкідливі звички, її зневажають. За словами Олега Олексійовича, таке негативне соціальне явище зароджувалося багато років ще в 30-ті та 90-ті роки минулого століття, тому сьогодні завдання щодо відновлення духовності повинно бути одним із головних пріоритетів в роботі усіх владних структур та громадських організацій. Найголовніше наше завдання зробити все задля того, щоб підростаюче покоління любило свою країну та народ і примножувало надбання наших предків.

—Радує те, що з кожним роком кількість бажаючих взяти участь в конкурсі зростає і, можливо, вже наступного року доведеться орендувати більше приміщення, ніж актова зала музею Михайла Коцюбинського, - зазначив Олег Обушний.






Коментарі (0)
avatar