реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Від націоналіста -- до комуніста. Можна побачити на виставці Волоимира Ємця

Відкриття виставки народного художника України Володимира Ємця з нагоди його 70-річчя було велелюдним -- стільки людей не було ще на виставках чернігівських художників!
Після вітань влади, президента Академії мистецтв України Андрія Чебикіна та колег ювіляра у залі виставки можна було побачити і колишнього першого секретаря обкому компартії Петра Шаповала, і націоналістів Сергія Богдана та Михайла Артюха, як героїв полотен художника, так і просто шанувальників саме українського мистецтва.
Коли Володимир Ємець став дякувати присутнім та згадав Бога, батька, якого він так ніколи в житті і не бачив (портрет батька художник зробив спеціально до свого ювілею за нечисленними фото), голос його зірвався сльозою... Художник тільки махнув рукою. Хор Любомира Боднарука побажав худоднику "Многії літа!"

... Син репресованого священика Української Автокефальної православної церкви Володимир Ємець все життя йшов проти комуністичної системи. І подолав її -- ще при комуністах став заслуженим художником, засновником обласної спілки художників. Зрештою, малював, що хотів і не замазався брежнєвими, щербицькими та комунівськими темами.
Зразок успішного українця -- ось хто Володимир Ємець! Не вірите, що українці успішні, талановиті і мудрі? Та подивіться лишень на Володимира Ємця!

Василь Чепурний, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка

Фото: Ольги Чернякової









Коментарі (0)
avatar