реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Самі себе підпалили?

Рано- вранці, у вівторок, о 5 годині 10 хвилин, спалахнув один з наметів представників УПЦ Московського патріархату, які вже близько двох років блокують вхід до Катерининської церкви з метою недопустити передачі її УПЦ Київського патріархату. Така у них "братська любов"...

За інформацією ВЗГ УМВС в Чернігівській області, відразу ж після отримання інформації про інцидент на місце події прибули слідчо-оперативні групи обласного управління МВС та міськвідділу міліції на чолі з начальником обласного управління УМВС України в Чернігівській області Іваном Катеринчуком.

Пожежу ліквідували працівники міністерства з надзвичайних ситуацій, потерпілих внаслідок неї немає.

Зі слів настоятеля похідного храму ієрея Олександра Лєдового (УПЦ МП), цієї ночі православні після молитви близько 4 годин 30 хвилин ранку готувалися до сну. В цей час у наметі знаходилось 6 чоловік разом з батюшкою. підпал був здійснений у момент, коли люди заснули. Одна віруюча у цей час пішла до туалету. Але, побачивши невідомих молодиків в чорних масках, здійняла крик.

Намет згорів за лічені хвилини. Врятували лише хрест.

Згідно акту МНС, ймовірна причина пожежі – підпал.

І ось тут починається найцікавіше. Відомо що блокувальники з УПЦ МП не дослухалися до порад з техніки протипожежної безпеки. У брезентовий намет самовільно провели електрику (без дозволу відповідних органів), користувались потенційно небезпечною пічкою-- «буржуйкою». Не секрет, що й ночували вночі в наметах не зовсім певні люди, а точніше бомжі.

Експерти-криміналісти УМВС з місця пожежі вилучили залишки електричних обігрівачів, електричних дротів та зразки маслянистої речовини.

На мій погляд, є спробою московської церкви красиво вийти з тупикової і ганебної ситуації, в яку вони самі себе загнали. І пікетування нічого не дає, і передача храму їм "не світить". А підпал є гарною нагодою покричати про переслідування "канонічєскіх", які вже давно в тих наметах перетворилися просто в ганьбу нашого славного міста.

Олександр ЯСЕНЧУК






Коментарі (1)
avatar
1
Версія про двох "людей в масках", що здійснили підпал, і яких начебто переслідували жертви підпалу і нездогнали, направлена виключно проти міліції, а не "націоналістів".
Отже, ортодокси з московського патриархату прямо звинувачують міліцію в наступному:
1. або ніхто не охороняв об"єкт, а охороняли Буша;
2. або охороняли аби як;
3. або підпал здійснено за згодою чи за участю самої міліції.
Все інше від лукавого. Хто бреше: міліція чи "постраждалі"?
Сергій Соломаха.
Відповісти | З цитатою
avatar