реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громадські слухання по культурі, освіті і медицині

15 запланованих і три позапланових промовців вислухали учасники громадських слухань по обговоренню Концепції гуманітарного розвитку -- їх відкрив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Звучало багато цікавих думок і пропозицій. Від теоретичних до суто практичних, з отими "дайте грошей!" включно. Один перерахунок виступаючих забрав би багато місця. Їх виступів -- ще більше.

Тому наш акцент тільки на церковно-релігійній темі, яку несподівано порушили учитель Василь Дедовець, директор історичного музею імені В.Тарновського Сергій Лаєвський, директор Ніжинського кульосвітнього училища та настоятель чернігівської церкви святих Михайла і Федора о.Олег Сіренко (УПЦ Київського патріархату). Мова йшла про блокування Катерининської церкви, що встало вже ганьбою для міста, про витискання училища культури зі своїх приміщень для нової єпархії УПЦ Московського патріархату. Аж єпископ Амвросій (УПЦ Московського патріархату) мусив виправдовуватися. І всіх вразив та зачарував дипломатичний, проповідницький, глибоко духовний виступ о.Олега про потребу єдиної помісної православної Церкви.

Поєднання проблем культури, освіти, медицини, екології, інвалідів в одне слухання -- недоцільне і обтяжливе для учасників. Але якщо хоч деякі міркування промовців увійдуть у пропозиції від Чернігівщини до майбутнього форуму інтелігенції, зініційоване Президентом, уже буде добре.

Василь Чепурний.






Коментарі (0)
avatar