реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Водоканал відключатиме воду у боржників

Терпець у комунальників Чернігова урвався. Замість умовляння боржників і спроби стягти комунальні борги через суд комунальники вирішили вдатися до рішучіших методів. Водоканал від цього тижня починає відключення води у найбільш злісних боржників. До цього спонукало те, що загальний борг населення за водопостачання та водовідведення склав уже 5 мільйонів гривень. Є сім’ї, які заборгували по кілька тисяч гривень, дехто — навіть понад 10 тисяч. Водоканал вивісив на будинках попередження про відключення, вказуючи імена найбільших боржників.
Досі існувала технічна проблема, як відключати окремі квартири, не перекриваючи воду на цілий будинок. Тепер її вирішено: полтавські спеціалісти розробили такі пристрої. Ці спеціалісти й прибудуть незабаром до нашого міста, щоб допомогти в справі. До речі, такі пристрої вже були застосовані більш як у ста містах України і Росії.
Відключене водопостачання квартир буде вмикатися лише після повного погашення боргу. До речі, за це повторне підключення комунальники обіцяють брати понад 500 гривень. Наскільки вмотивована ця цифра, це запитання. Сподіваємося, комунальники, міська влада пояснять «калькуляцію». Та й причини боргу можуть бути різними. Тому варто б конкретно і зважено підходити до відключення води, без якої, як співається, «і ні туди, і ні сюди».





Коментарі (0)
avatar