реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Громадянин Ізраїлю привчав до наркотиків наших дітей

Співробітниками СБУ 25 січня цього року затримано у Чернігові двох учасників організованого злочинного угруповання, що займалося розповсюдженням наркотичних засобів в різних регіонах України.
Про це повідомила прес-служба.
Порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 307 (незаконне виробництво, зберігання, перевезення чи збут наркотичних, психотропних речовин організованою групою) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Затримання зловмисників – організатора та його спільника - відбувалося одночасно у двох місцях. У автомобілях і під час особистого обшуку правоохоронці вилучили особливо небезпечні психотропні речовини амфетамін, метамфетамін, метилендиоксиметамфетамін.

Організатором злочинного угруповання виявився громадянин Ізраїлю К., заступник гендиректора одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Він особисто налагоджував зв’язки з клієнтами у регіонах України, забезпечував психотропними речовинами, вимагав дотримання конспірації. Його спільники займалися перевезенням надійно замаскованого вантажу.

Так, наприклад, одну з партій психотропних пігулок жінка-наркокур’єр доставила у схованці, зробленій у книзі, в Одесу, де її було затримано співробітниками СБУ під час передачі забороненої речовини. Троє учасників вказаного угруповання були раніше затримані оперативними працівниками СБУ у Миколаєві та Донецьку також на гарячому під час продажу психотропів.

У минулому організатор угруповання вже був засуджений в Україні за зберігання наркотиків до умовного терміну покарання.

28 січня поточного року УБОЗ УМВС України у Чернігівській області порушено кримінальні справи за ст. 309 (зберігання наркотичних, психотропних речовин без мети збуту) Кримінального кодексу України щодо затриманих організатора угруповання, громадянина Ізраїлю К. та його спільника, мешканця Чернігова.

Наразі правоохоронці здійснюють комплекс оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення джерел постачання психотропних речовин, які виробляються за кордоном, та усіх учасників міжрегіонального злочинного угруповання.






Коментарі (0)
avatar