реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Пеленгатора від Партії регіонів посаджено на підписку про невиїзд

У Чернігові заарештовано депутата міської ради від Партії регіонів Дмитра Шевчука, якого звинувачують у незаконному отриманні інформації.
Про це повідомив у п’ятницю під час засідання чергової сесії міськради представник фракції Партії регіонів Володимир Вінниченко.

Після цього один з найстарших депутатів міськради оголосив заяву обранців до голови облдержадміністрації, обласної ради та місцевого Новозаводського суду Чернігова, в якій міститься вимога забезпечити законність під час розгляду справи в суді.

У заяві, яку підписали понад 20 депутатів міськради, також зазначається, що для них є незрозумілими занадто швидкий темп розгляду справи та арешт Шевчука. Спочатку, за словами авторів заяви, як запобіжний захід стосовно Шевчука було обрано заставу, а потім терміново змінено на арешт, хоча підозрюваний не ухилявся від слідства.

Представники фракції Партії регіонів у Чернігівській міській раді розцінюють таку ситуацію як "політичне переслідування", а дії прокурора області "як особисту піар-кампанію з прагненням відзнаки перед майбутнім керівництвом Генпрокуратури".

УНІАН

Від редакції "Сіверщини".
Мова йде про начальника служби безпеки "Вени" -- підприємства, яке належить депутату від Партії регіонів. Дмитро Шевчук підслуховував розмови посадовців області за допомогою техніки, якої невистачає навіть у Службі безпеки України. Сам він кілька років працював на міліцейській посаді, близькій до підслуховування. Напівзаконного. Навчився. Методи переніс у приватну структуру. невже урвалося?
Колишній начальник чернігівської міліції відомий ще й тим, що під час штурму міської ради в час "помаранчевої революції" керував разом з Іваном Кочубеєм застосуванням сльозоточивих гранат. Одна з них була кинута людьми назад, звідки й вилетіла -- тобто в юрбу міліції. І треба ж такому -- розірвалася на самому Дмитру Шевчуку. Як тут не згадати прислів"я, що Бог ото когось мітить... Тлустий Шевчук забіг тоді на сесію міськради і кричав, що всіх посадить -- і Соколова, і Ющенка...






Коментарі (0)
avatar