реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Мешканці міста Остер за Француза!

Звернення

Мешканці міста Остер Козелецького району Чернігівської області не можуть більше осторонь спостерігати за подіями, які розгортаються навколо нашого голови райдержадміністрації Володимира Івановича Француза.

Протягом багатьох років ми знаємо його як безкомпромісного патріота України і порядну людину. Ми знали його батьків, які чесно і сумлінно прожили своє життя.

Коли В.І.Француза призначили головою Козелецької райдержадміністрації, дехто з сумнівом поставився до цього призначення: бо одне — вперед, на барикади Помаранчевої революції (і тут він, безперечно, був лідером), і зовсім інше — опікуватись цілим районом.

Але за два роки роботи на цій посаді Володимир Іванович неочікувано для багатьох вивів район на перше місце в області. Завдяки його активній діяльності, наполегливості, безкомпромісності добробут нашого району і зокрема нашого міста почав кращати. Його люблять і поважають на Козелеччині. Керівника такого рівня, працездатності та інтелекту район ще не мав.

Ось деякі з досягнень:

За підсумками січня — травня 2007 р. порівняно з минулорічними показниками виробництво промислової продукції зросло на 68,4%, роздрібного товарообігу — на 19,3%, обсяги інвестицій в основний капітал — у 4,9 разу!

За період головування В.І.Француза з 2005 р. по 01.07.2007 р. за його сприяння відкрито 9 сучасних магазинів типу «Маркет» та 3 міні-маркети. За цей час зрушився з місця процес будівництва об’єктів різного призначення. Тільки за 1 півріччя 2007 р. було введено 6 об’єктів, побудовано газопровід протяжністю 21 км. Триває газифікація Сираївської школи, дитячої консультації центральної райлікарні, реконструкція дитсадків в м.Остер та смт Козелець, лікарні та гімназії м.Остер, Лемешівської ЗОШ, котелень Олбинської та Морівської ЗОШ.

До зведеного бюджету зібрано коштів на 42,7%, до бюджету району — на 37,1% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Одним з основних надходжень до бюджету району був продаж земель несільськогосподарського призначення. Саме за ініціативою Володимира Івановича наш район першим в області проводив аукціони з продажу таких земель, що аж ніяк не говорить про його корупційні наміри.

Створено 254 нових робочих місця, що склало 43% до програмного завдання на 2007 рік. За цей час у навчальних закладах встановлено 195 сучасних комп’ютерів, з них за рахунок державного бюджету — 119. Виплачувались усі соціальні допомоги.

У 2005 — 2006 роках за рахунок коштів районного бюджету проведено капітальні ремонти приміщень, опалювальних систем, котлів, установки котлів у 20 загальноосвітніх школах. Наприклад, учителі, діти та батьки Карпилівської школи дуже вдячні Володимиру Івановичу за оперативне реагування в зв’язку з аварією опалювальної системи найбільшої сільської школи району. Придбано медичну апаратуру для районної лікарні, для Петрівської лікарської амбулаторії та ще 8 ФАПів, комп’ютери, апаратуру для фізкабінету, автомобіль швидкої допомоги.

Під час свого керівництва районом Володимир Іванович допомагав демократизувати місцеве видання «Новини Придесення», яке стало працювати по-новому, впроваджуючи найкращі зразки свободи слова та журналістики. Також саме з його ініціативи відродився чемпіонат району з футболу, щоб відтягнути молодь від шкідливих звичок та виховувати фізично загартованих патріотів України.

Багато сил В.І.Француз віддав на те, щоб зберегти в районі стабільну суспільно-політичну ситуацію.

Його енергія, небайдужість до потреб району в цілому та кожного жителя Козелеччини зокрема викликали повагу та любов земляків. У прийомні дні, особливо на початку його роботи на цій посаді, до нього зі своїми негараздами приходило по 20 — 30 осіб. І всім він приділяв увагу, всім намагався допомогти. Тільки не собі. Всі знають, що перевірки обласної прокуратури не виявили в нього ні рахунків, ні нерухомості, ні земельних ділянок, ні дорогих машин. Хоча майже всі на таких посадах усе це мають, і навіть більше.

І це далеко не всі досягнення В.І.Француза на посаді голови райдержадміністрації. Він тільки набирав оберти в своїй діяльності. І надалі розвиток району набирав би оберти, якби не залишився без такого керівника. Всі констатують, що відсутність Володимира Івановича відчувається на всіх напрямках життя району. Ось і криміногенна ситуація в районі за останні чотири місяці без його контролю значно погіршилась.
Ми, жителі міста Остер, не можемо залишатися байдужими до долі нашого голови райдержадміністрації і просимо Вас уважно розібратися в цій справі, бо ми не віримо в те, що В.І.Француз — хабарник.
Просимо не порушувати ст.62 Конституції України. Це справа суду — довести вину чи виправдати. Та зовсім не обов’язково тримати людину до суду за ґратами, морально й фізично принижуючи її. Всі знають про слабке здоров’я В.І.Француза, про важке матеріальне та пригнічене моральне становище його родини.

Ми, що нижче підписалися, просимо Вас випустити Володимира Івановича Француза під підписку про невиїзд чи під заставу. Віримо, що в нашій країні ще можливий розгляд судової справи на основі верховенства права, гуманізму, людяного ставлення до такої людини, як В.І.Француз, одного з лідерів національно-визвольного руху на Чернігівщині кінця 80-их років. Віримо, що бізнесово-партійні розбори не дозволять втратити патріота для України, чуйного батька, здібного керівника.
Близько 450 підписів.
Вищенаведене звернення адресовано до Президента України, Генерального прокурора України, Верховного суду України, Апеляційного суду Чернігівської області.






Коментарі (0)
avatar