реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Олександр Волощук повернувся!

Відомий чернігівський мандрівник, спеціальний кореспондент "Сіверщини" і "Білої хати" Олександр Волощук щойно повернувся зі своєї тривалої і захоплюючої подорожі за Полярне коло. Надим, Салехард, Сиктивкар, Хальмер-Ю, Лабітнангі та інші екзотичні для нашого вуха назви міст залишилися позаду. Екзотичні для нас та не для українців, що там проживають.
"У Надимі взагалі кожен четвертий -- українець", -- розповідає мандрівник. Земляки для посланця з Чернігова не шкодували ні грошей, ні часу -- навіть вертоліт був у його розпорядженні... Олександр має намір розповісти про свою подорож у серії публікацій в газетах та підготувати книгу.

За плечима -- 134 дні і 19 тисяч кілометрів, маса зустрічей і несподіванок. Про одну з них Олександр розповів на прес-конференції у товаристві "Просвіта": один відрізок шляху його підвозили брати-старовіри і машина засіла в болото. Кидали палки під колеса, каміння -- глухо. Олександр визвався піти в сусднє село просити допомогу. Обійшов усю вулицю -- той п"яний, той машину розібрав, того нема дома... Вернувся, а машини нема. Нема і його рюкзака зусіма матеріалами, не кажучи про гроші... Похолов. І хоча в їх непорядність не вірив, але підозра закрадалась. Проте оібйшлося -- брати вибралися і чекали його на повороті за пару кілометрів. У дорозі з інтересом запитували: "І що ти про нас подумав?"
О.Волощук зустрічався з ханти на оленячих стійбищах -- каже, що цілком сучасні люди. Українці скрізь працьовиті і скрізь між собою все виясняють хто більше Україну любить...
Прес-конференція була тривалою. На неї завітали кореспонденти "Високого Валу", "Деснянської правди", "Газети по-українськи", обласного радіо, обласного телебачення, "Голосу України", Укрінформу, "Вісника Ч", "Чернігівських відомостей".





Коментарі (0)
avatar