реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Зимова дорога помилок не вибачає

Справжній зимовий день ускладнив ситуацію на дорогах Чернігівщини. Через різке погіршення погодних умов збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод.
Лише за один день під час снігопаду та ожеледиці сталося 47 аварій на дорогах, унаслідок яких транспортним засобам завдано механічних ушкоджень, 7 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня.
Як зазначив заступник начальника УДАІ в Чернігівській області Валерій Кривопалий (на другому фото), різкі зміни погоди негативно впливають на ситуацію на автошляхах і, звичайно, збільшують кількість аварій на дорогах.

— У такі дні водії не встигають перелаштуватися на дощ або сніг, що й призводить до аварій на шляхах, – повідомив В. Кривопалий. – До того ж дорожні служби виявилися теж не готові до таких погодних змін. Наприклад, ділянка від Чернігова до Ягідного розчищалась взагалі пізнього вечора.

Валерій Кривопалий порадив водіям, які через снігові затори на дорогах потрапили в аварію, звертатись до суду, але, звичайно, після того як виїдуть спеціалісти з ДАІ на місце події та її «запротоколять». І якщо буде доведено вину дорожніх служб, то вони повинні відшкодовувати збитки. А учасники дорожнього руху можуть повідомляти в ДАІ про негаразди на дорогах у чергову частину ДАІ області для оперативного реагування за телефоном 5-63-02.


Валерій Кривопалов: «Хочу звернути увагу водіїв, які не мають достатніх навичок управління автомобілем. Під час ожеледиці, заметілі, краще уникайте можливості керувати автотранспортом. А професіоналам нагадаю, що в складних погодних умовах не забувайте про вибрану безпечну відстань між іншими автомобілями. Необхідно утриматися від непродуманих обгонів. Ні в якому разі не можна перевищувати швидкості. Зимова дорога помилок не вибачає».

Сергій КОРДИК.









Коментарі (0)
avatar