реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кадрова "нєпонятка" на Чернігівщині триває

Трьох голів районних державних адміністрацій звільнено указом Президента на Чернігівщині -- у Городні Олексія Кривця, у Новгороді-Сіверському Валентину Чернік, у Ріпках Олександра Солохненка. Два перші належать до "Нашої України", останній -- до Народної партії Литвина. Всі є з того "помаранчевого призову", що прийшов після перемоги Президента Ющенка, хоча Валентина Чернік, як керівниця кучмівського району, належала і до тих, "дореволюційних", структур.

Цікаво інше: за що? Валентину Чернік звільнено за ...залучення інвестицій у вигляді цементного заводу, який так і не розпочав свою не те, що діяльність, а й навіть проектування. Тодішній голова обласної адміністрації Микола Лаврик вимагав від Валентини Чернік -- швидше, мовляв, швидше, щоб не втратити інвестора. Нинішній, Володимир Хоменко, вимагав протилежне і погодження з різних чиновницьких структур дивним чином повідкликали. А Валентині Чернік сказали написати заяву на звільнення. Вона, як законослухняний апаратник, таку заяву і подала.
Олексій Кривець чи й попрацював рік головою, а звільнений за ... відкриття гімназії. Бачте, вчителі посміли приїхати в Чернігів вимагати тої гімназії, от за "непослушаніє" Кривця і звільнили. Такого і при Кучмі я щось не пригадую... А може хтось назве іншу причину звільнення?

Я передивився список голів районних державних адміністрацій, які прийшли на свої посади разом з Президентом- переможцем: їх залишилися одиниці! Та й то, скажімо, від голови Корюківської райадміністрації Бориса Мелашенка також вимагають заяву про звільнення. За що? Ну, можливо, за розвиток сільського господарства... Навіть причин серйозних для звільнень не знаходиться.

Та якщо призов Ющенка виявився таким нездалим до керівництва, то, може, і Президент не ту команду привів? Чи Цезар поза підозрою? А може, що більш вірогідно, Віктор Андрійович є жертвою навколотронних інтриг, які так бурхливо затівають Віктор Балога та Іван Плющ -- двоє, які тільки й мають доступ до вух Президента? Зрештою, те, що голова Козелецької адіміністрації Володимир Француз досі сидить у хурдизі без суду, теж кидає тінь на Президента.

До речі, жодному із раніше звільнених голів райдержадміністрацій так і не пред"явлено ніяких серйозних звинувачень. Навіть якщо дивитися на ті, раніші звільнення, крізь призму виборів -- скажімо, за що звільнили голову Срібнянської райдаміністрації Володимира Васюка, якщо його район дав найбільшу прибавку за "Нашу Україну"? Кадрова чехарда дискредитує не тільки главу держави, але й саму державу.

Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar