реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Рада церков проти реклами знахарок

"Негативна інформація затримується у свідомомсті довше, ніж позитивна", -- переконаний завідуючий відділом у справах релігій обласної державної адміністрації Віктор Молочко. Тому газети, телеканали та радіостудії, які обрали своїм промислом фактичну пропаганду всілякої чорноти, впливають на свідомість людей, ніж ми думаємо. Відтак релігійні організації не можуть дивитися на це неподобство мовчки.

Проте ні "Вісник Ч", ні інші видання, які полюбляють саме таку редакційну політику (головні теми -- убив, повісився, згвалтував...), на раду церков не прийшли. Єдиний редактор друкованих ЗМІ -- Василь Чепурний із "Сіверщини" повідомив, що якраз ця газета першою і єдиною в області відмовилася принципово від реклами ясновидиць, знахарок, цілительок та інших відьом.

Мова на засіданні ради йшла і про стан кладовищ та пам"ятників на них. Не священик, не представник якоїсь конфесії, а просто громадянин Василь Шевчук звернувся на засіданні ради із болючим словом:" Родичі роками не відвідують могили своїх людей. Підлітки на могилах розпивають і руйнують. А церквам до цього байдуже".

Єпископ Чернігівський і Ніжинський Севастіан (УПЦ Київського патріархату) звернув увагу, що не виконується меморандум між релігійними організаціями саме з боку Московського патріархату:" Відтепер за кожне слово неправди на нашу адресу з церковного амвону я буду позиватися до суду". До речі, жоден із двох єпископів УПЦ Московського патріархату на раду церков не прийшов...

"Нехай жодне гниле слово не виходить із вуст ваших!" -- нагадав журналістам і церковникам слова Святого Письма Віктор Молочко.






Коментарі (0)
avatar