реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Спецкор "Сіверщини" повертається із Заполяр"я

Олександр Волощук -- мандрівник і журналіст, що цього року зайшов аж за Полярне коло, досліджуючи тему репресій українців та їх сьогочасне життя не просторах Півночі, озвався із Сиктивкара -- це вже є його шлях додому.
А напередодні у Надимі брав участь у вечорі пам"яті репресованих, а після того, як виступив у прямому ефірі місцевого телебачення, з ним зв"язався заступник голови Надимського району з господарських питань Олександр Торпал. Виявляється, його батько -- Василь Миколайович живе у Бахмачі і є постійним передплатником "Сіверщини". Цього літа син гостював у батька і той наказав -- ти ж, мовляв, дивись, прийми ж там у Надимі кореспондента "Сіверщини" по-українськи. Пише Олександр Волощук:" Прийом, який мени влаштував Олександр Васильович, и справди був якнайкращий. Не гирше, ниж приймають кращих друзив на Кавкази..." (в Росії нема української розкладки шрифту на комп"ютерах, тому не дивуйтеся, читаючи "и" замість нашого "і"). Більше того -- коли Олександр Волощук пішов на забуту сталінську будову -- 501-у залізницю, Олександр Торпал дав йому в супровід свого заступника з рушницею. Адже ведмеді там ще не залягли у сплячку. Звірі мандрівникі не потривожили, але вовче виття чули, їх сліди бачили і глухарів лякали...

У Надимі -- повно чернігівців. Директор Надимського будинку творчості Костюк запросив туди на роботу багатьох земляків:" В Надими я спилкувався з чернигивцями Леонидом Кузьмуком, Феликсом Судаковим, Леонидом Макиевським, Олексием Федюком, Олегом Мусиенком. В столици Ямало-Ненецького округу - Салехарди - теж э наши люди. Зокрема, голова пенсийного фонду Олександр Сиренко, заступник начальника УВС ЯНАО Володимир Прокопенко (з обома я зустричався), начальник салехардського аеропорту Олександр Романенко".

У Салехарді наш посланець також попрацював плідно -- інтерв"ю місцеовим ЗМІ, зустрічі із земляками. Зрештою, всі інші подробиці його подорожі читайте в друкованому варіанті "Сіверщини". Ми ж наразі раді вітати нових читачів сайту "Сіверщини" у Надимі, Сиктивкарі та Ухті -- вітання землякам!
Ваша "Сіверщина".






Коментарі (0)
avatar