реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Храм розблоковано

Учора о 9.50 працівники Чернігівського історичного музею за допомогою ножівок по металу, ломів та більше ніж 70 міліціонерів, які забезпечували порядок і, за словами їхнього керівника, мусили «орежимити територію», за 10 хвилин відчинили ковані двері храму св. вмч. Катерини, що були заблоковані більше року. Заблокували храм, повісивши три власні замки, ще влітку 2006 року представники ПСПУ, а представники УПЦ МП блокували вхід власними тілами та наметом, який вони поставили навпроти входу, назвавши його «похідною церквою».
У результаті в храмі без належного догляду під протікаючим дахом залишились експонати музею загальною вартістю більше 1 млн грн.
Як розповіли поінформовані джерела, міліціонери мали ще й прибрати від церкви незаконно встановлену «похідну церкву», але цього не було зроблено. Окрім того, подейкують, що нове керівництво МВС України пообіцяло віддати храм УПЦ МП. Будемо надіятися, що це лише чутки.
Потрапивши до храму, працівники музею відразу ж почали опис майна, яке там знаходиться.
Розповідає кореспонденту «Сіверщини» з місця події Сергій Лаєвський, директор Чернігівського історичного музею:
— Зараз ми займаємося фіксацією завданих майну збитків. Приблизно 100 одиниць виробів з тканини ХІХ століття побиті міллю, зіпсовані, засиджені мухами, комахами. Тут повно мух, молі, павуків. Я помітив дерев’яний стіл, що розвалився, лопнули вщент батареї…
Олександр ЯСЕНЧУК.
Фото автора.





Коментарі (1)
avatar
1
Хто відповість за оце нищення української культури? Єпископ Амвросій з московської церкви? Вітренчиха? Партія Ахметова-Януковича з социками вкупі? Але навіть вони не зможуть створити новий чернігівський рушник 1786 року!
avatar