реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

В Чернігові буде пам'ятний знак жертвам голодомору?

"Є Указ Президента, є розпорядження по вшануванню пам"яті жертв голодомору, але ми мусимо перш за все керуватися ще й Божим законом, який нас до такого вшанування зобов"язує", -- такими словами завершила засідання в Чернігівській міській раді заступник голови Оксана Тунік-Фриз.
Нарада за участю представників районів міста, керівників управлінь освіти, культури, медицини, архіву, товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, Української народної партії та "Батьківщини" обговорила що вже зроблено по підготовці до 75-річчя голодомору: збираються свідчення очевидців, складаються списки померлих від штучного голоду, влаштованого комуністичною владою, готуються книги. Та найбільший інтерес викликало питання про встановлення в обласному центрі пам"ятного знаку. Більшість присутніх зійшлися на тому, що його найдоцільніше встановити біля П"ятницької церкви.
"Знак не повинен бути в такому людному місці, як могили комуністичних партизан у сквері Попудренка, по яких лазять малі діти і дорослі на яких п"ють пиво, -- наголосив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний. -- Не треба робити його багатотонним і багатометровим -- скорбота має бути стриманою".
Заступник начальника обласного управління внутрішньої політики обласної державної адміністрації Юрій Музика повідомив, що загалом на Чернігівщині буде відкрито до 60 пам"ятних знаків, які нагадуватимуть про трагедію українського народу.





Коментарі (0)
avatar