реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Бог не в силі, а в правді! Заява прес-служби Чернігівської єпархії УПЦ КП.

Заява прес-служби Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату з приводу постанови Київського апеляційного адміністративного суду щодо Катерининської церкви.
Як відомо, після рішення голови Чернігівської обласної державної адміністрації М.Лаврика від 5 квітня 2006 року про передачу пам»ятки віри та культури – Катерининської церкви козацькій православній громаді УПЦ Київського патріархату політиканами від антиукраїнських партій та єпархією УПЦ Московського патріархату вхід до храму було заблоковано. Півтора року музейні експонати цінністю більше мільйона гривень перебувають в облозі і цілком можливо, що вже назавжди втрачені для української культури.

В той же час начебто в інтересах культури подали позови до суду щодо відміни згаданого розпорядження колишній народний депутат М. Рудьковський, обласна організація Партії зелених та єпархіальне управління УПЦ Московського патріархату. Всім їм кількома судами в задоволенні позову було відмовлено. Проте єпархіальне управління УПЦ Московського патріархату подало ще одну апеляцію, значно змінивши свої попередні позовні вимоги – так представники московської церкви фактично ВІДМОВИЛИСЯ від своїх претензій на володіння цим храмом, хоча в іншому місці позовної заяви начебто згодні на почергове богослужіння з УПЦ Київського патріархату (вперше в Україні!).

Київський апеляційний суд ухвалив постанову, якою скасував розпорядження голови обласної державної адміністрації про передачу храму нашій Церкві. Таку постанову ухвалено за єдиної мотивації – мовляв, культові споруди, що перебувають в складі національних закладів, мають передаватися за погодженням відповідних органів охорони культурної спадщини. Але суд проігнорував наявність такого погодження від міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, який і є таким органом.

Чернігівське єпархіальне управління, козацька православна громада Української православної церкви Київського патріархату будуть оскаржувати неправочинну постанову Київського апеляційного суду у Вищому адміністративному суді, будучи твердо переконаними, що Бог не в силі, а в правді.

Прес-служба Чернігівської єпархії Української православної Церкви Київського патріархату.
Контакти: Олександр Ясенчук – прес – секретар Чернігівського єпархіального управління УПЦ КП, тел. 677711, тел. моб. 8 098 739 72 59






Коментарі (0)
avatar