реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ukr.net приміряв вишиванку

Компанія УКРНЕТ, не відступаючи від девізу «Це мій Інтернет», продовжує йти назустріч користувачам, впроваджуючи нові проекти, сервіси та послуги. 17 жовтня вийшла україномовна версія порталу.
Питання мовного вирішення українських сайтів вже давно привертало увагу користувачів Інтернету в Україні. Згідно статистиці, тільки 10% сайтів UAнету розмозмовляє з користувачами українською мовою, інші 90% віддають перевагу російській мові для спілкування. Тобто, українською написано значно менше, ніж російською. Це означає, що в російськомовному Інтернеті е майже все – від вульгарного примітивізму до високоінтелектуальних та високоестетичних текстів. Проте спостерігається гостра нестача сучасних тематичних статей українською мовою. Тобто, якщо ви прагнете відпочити, почитати щось цікаве або корисне – вам набагато легше знайти це російською, а не українською мовою.

Представники ЗМІ пояснюють цю ситуацію ще й природнім бажанням власників українських сайтів розширити потенційну аудиторію за рахунок російськомовних користувачів. Адже, російська входить до п’ятірки найбільш популярних мов спілкування в Інтернеті. Так, згідно зі статистикою, 658 тисяч сторінок в Мережі запитують російською мовою і лише 11 тисяч українською.

Повільний процес українізації Інтернет-ресурсів, напевно, ще пов’язаний із небажанням втратити частину аудиторії, що звикла отримувати інформацію російською мовою. Проте, важливо зауважити, що за останні роки в Україні збільшилась кількість людей, які грамотно можуть спілкуватись не лише російською, але й українською. Про це свідчать результати перепису населення. Так, згідно даних, отриманих у 2001 році кількість україномовних громадян становила 42%, а в 2004 під час заповнення відповідних анкет, їх кількість становила вже 58%.

Тому вихід україномовної версії порталу ukr.net – об’єктивна еволюція порталу та данина всій україномовній аудиторії Інтернету. ukr.net вже завоював левову частку уваги російськомовної аудиторії Uaнету, а тепер і в тих, хто в графі «мова спілкування» вказує «українська» є свій ukr.net, по-справжньому український!






Коментарі (1)
avatar
1
smile
avatar