реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сесія Прилуцької міської ради підтримала чотири вето міського голови

Депутати підтримали міського голову
Прилуки вже кілька днів живуть без виконкому міської ради. Крапку має розставити позачергова сесія ради. Цим вона й займалася сьогодні.
Питання, що потребували нагального вирішення, були внесені на 29 (позачергову) сесію Прилуцької міської ради 5 скликання 30 жовтня. Чотири з них стосувалися подолання (або не подолання) вето міського голови, накладені Юрієм Беркутом на відповідні рішення попередньої сесії. У тому числі – й щодо розпуску виконкому міської ради та повернення старих розмірів орендної плати за земельні ділянки. Жодне вето подолане не було, причому, депутати переважною більшістю підтримали міського голову у його рішеннях.

Присутній на сесії російський меценат – прилучанин Юрій Коптєв продемонстрував землякам проекти майбутнього благоустрою Театральної площі, яку планується облаштувати перед міським Будинком культури. Навесні її має прикрасити пам’ятник видатному уродженцю Прилук Миколі Яковченку. Буде відремонтовано й перефарбовано і сам МБК, а квартал, де він розташований, планується перетворити на пішоходну зону. Після погодження депутатами цього проекту Юрій Коптєв пообіцяв, що його реалізація розпочнеться вже 15 січня наступного року. Ще земляк поділився своїм баченням реконструкції центральної площі Прилук та історичної зони міста і пообіцяв найближчим часом підготувати відповідний проект разом з прилуцьким архітектором Павлом Бережним. Після свого виступу Юрій Вікторович залишив сесійну залу, а депутати почали обговорювати пропозицію фракції БЮТ про присвоєння Юрію Коптєву звання Почесного громадянина міста – за значний внесок у розвиток Прилук. Втім, лише 22 депутати визнали земляка гідним такої відзнаки (при необхідних для прийняття рішення 26-ти голосах).

З ситуацією з виникненням пожеж у Прилуках сесію проінформував начальник Прилуцького районного відділу головного управління МНС в Чернігівській області Володимир Соловей. Заслухавши доповідь, депутати затвердили Програму забезпечення пожежної безпеки на території м. Прилуки на 2008-2010 роки.

Крім того, на сесії порушувалися питання недостатнього транспортного забезпечення автобусних маршрутів міста, незадовільної екологічної ситуації у військовому містечку №17, встановлення систем стільникового зв’язку.

Вікторія Ковальчук






Коментарі (0)
avatar