реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Третя поспіль домашня невдача чернігівської "Десни"

Десна 0:1 ПФК Олександрія
Дата: 26.10.2007
Початок: 18:30
Глядачі: 5000
Оцінка поля: 3
Температура: 15
Важко дається "Деснi" ноша лiдерства. На гравцiв тисне тягар вiдповiдальностi, а суперники налаштовуються з подвiйним запалом i грають з пiдвищеними увагою i концентрацiєю. До того ж , як на пiсля матчевiй прес-конференцiї зазначив тренер "Десни" Сергiй Кучеренко, у кожного з гравцiв його команди є межа майстерностi, яку вони вже досягли i вище якої пiднятися, на жаль, не можуть. А лава запасних у команди нинi вкрай коротка, щоб розраховувати на резерв.
Цi чинники, на мою думку, й привели до негативного пiдсумку матчу з "Олександрiєю" - третьої поспiль домашньої поразки, на цей раз з рахунком 0:1.

Не можна сказати, що хтось iз гравцiв "Десни" у цьому матчi не прагнув перемоги. Очi, начебто, горiли в усiх. Однак рiвень майстерностi або фiзичної чи психологiчної готовностi на момент конкретного матчу у двох-трьох виконавцiв не дозволив обiграти непоступливого суперника. "Достатньо було через дисквалiфiкацiю випасти з обiйми Щедракову, як у нас з'явилася дiра всерединi поля, травмувався Бабор - отримали проблеми на фланзi, лiкується Постолатьєв - нема кому забивати.", - пояснив Сергiй Петрович пiсля матчу.

Сам матч пройшов у приблизно рiвнiй боротьбi. Про це свiдчить i майже рiвна кiлькiсть атак. Складалося враження, що команди добре знають одна одну i чекають на помилку суперника. При цьому м'ячем бiльше володiли господарi, але гостi, здається, свiдомо, в активний вiдбiр вступали тiльки на своїй половинi поля. "Десна" атаку часто розпочинала довгим пасом у передню лiнiю (переважно в боротьбу), а олександрiйцi намагалися атакувати швидким розiграшем м'яча на флангах. Особливих турбот "Деснi" завдавав лiвий фланг атаки гостей. Пiсля матчу головний тренер "Олександрiї" Вiктор Богатир зiзнався, що досить добре знає манеру гри команд Кучеренка ще по їхнiм минулим зустрiчам у першiй лiзi, а до "Десни" готувалися особливо. "На матч з "Оболонню" приїжджав наш представник, який детально проаналiзував слабкi та сильнi сторони вашої команди", - зiзнався Вiктор Миколайович чернiгiвським журналiстам.

Перший небезпечний момент створили господарi - вже на третiй хвилинi буквально сантиметрiв не вистачило деснянцям, щоб замкнути подачу кутового. I надалi стандарти були головною зброєю в атакуючих порядках господарiв, переважно у виконаннi Сергiя Кучеренка-молодшого. Одного ж разу, здається, Круковець не зумiв приборкати м'яча, коли мав шанс вийти один на один з воротарем.

А ось гостi перший по-справжньому гольовий момент створили на десятiй хвилинi. Чернiгiвськi захисники в центрi поля не розiбралися кому кого страхувати, в результатi Гребенюк побiг сам на сам з Литвиним. Добре, що Вiктор (чернiгiвський воротар у цьому матчi, мабуть, був єдиним до кого у вболiвальникiв не може бути претензiй) вчасно вийшов з ворiт i не дозволив себе переграти.
В останнiй десятихвилинцi першого тайму захист "Десни" подарував гостям ще двi атаки, якi олександрiйцями були розiгранi, наче з одного нотного листа, i врештi-решт привели до голу: вкидання з-за бокової лiнiї на правому фланзi чернiгiвської оборони, прохiд майже до лицьової лiнiї з подальшим прострiл низом у воротарський майданчик. У першому випадку з дальньої штанги захисники м'яч винесли, а в другому з ноги Рустамова вiн зрiзався прямо на ногу Нiкiтiну. Удар - штанга, ще удар - 0:1.

У перервi вiдбулися двi подiї, якi прямого вiдношення до матчу не мали, але вартi уваги - президент ФК "Десна" Олексiй Савченко з рук президента ФК "Ветеран-Десна" Вiктора Чуланова отримав нагороду за допомогу, яку той надав ветеранськiй командi (вона щойно стала володарем Кубка областi серед ветеранiв). Також були розiгранi м'ячi для вболiвальникiв вiд генерального спонсора клубу "ПАРТНЕР БАНКУ" .
У другому таймi гостi замкнулися навколо свого штрафного i берегли сiтку своїх ворiт, як жiнку вiд сусiда. У двох випадках таки не вгледiли за нашими, але форвардам "Десни" бракувало влучностi. I як стадiон не скандував "Десна! Десна!", та цифри на табло залишилися незмiнними до фiнального свистка.

Пiсля матчу захисник "Десни" Максим Боровков вiдповiв на кiлька запитань:
- Максиме, якою була установка на матч?
- Зiграти максимально уважно в оборонi. Нажаль, ми її не виконали.

- Чого ще не вистачило, щоб врятувати бодай очко?

- Можливо, елементарного фарту. Адже у другому таймi помiтно переважали суперника i були близькими до голу.

- Що сказав тренер у перервi?
- Сказав, що справжнiм чоловiкам повинно вистачити 45 хвилин, щоб виправити ситуацiю.
- Пiсля фiнального свистка у роздягальню зайшов президент клубу...
- Вiн був дуже засмучений, хоча нiчого не казав нам. Ми усi розумiємо, що пiдвели i його, i вболiвальникiв.

Додамо, що перед грою футболiстам "Десни" була вручена чергова машина, вже третя. На цей раз Олексiй Савченко ключi вiд новенької "Лади-Самари" вручив Павлу Щедракову.

Сергiй Козлянський, прес-аташе ФК "Десна"
Фото:


ФОТО © Владислава САВЕНКА






Коментарі (0)
avatar