реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівщина. Президент поставив крапку в Батурині

"Жовтень наступного року і - крапка", -- так визначив час завершення ремонтно-реставраційних робіт у Батурині Президент Віктор Ющенко під час сьогоднішнього відвідання колишньої гетьманської столиці. Зараз у Батурині завдяки ініціативі і контролю глави держави виконано величезний обсяг робіт: проведено по всьому селищу воду та газ, капітально відремонтовано Будинок культури, що вже був тріскався, йде реставрація Воскресенської церкви (УПЦ Московського патріархату), де зберігається серце останнього гетьмана України Кирила Розумовського, активно йде будівництво Покровської церкви (УПЦ Київського патріархату), встановлено величний хрест пам"яті жертв різанини, вчиненої московськими військами.
Щорічна експедиція археологів України, Канади та Росії під керівництвом Володимира Коваленка з Чернігова кожного разу відкриває все нові й нові братські поховання жертв українсько-московського протистояння. Знайдена в одному з них іконка Божої Матері, знайшла своє скульптурне втілення і на пам"ятному хресті.
Місцеві жителі розповідають, що в час свого приїзду до Батурина ще в ранзі прем"єр-міністра, Віктор Ющенко ділився бажанням посадити калиновий гай. Хтось з місцевих продовжив його думку:"Там можна буде чебуреки продавати." Віктор Андрійович тоді не витримав:" Що ви за люди такі -- церква у вас московська, чебуреки татарські! І оце ви -- українці?!"
Василь ЧЕПУРНИЙ





Коментарі (0)
avatar