реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

У Чернігові засуджений директор підприємства, який ухилився від сплати податків на суму понад 1 млн. грн.

За матеріалами співробітників податкової міліції міста Чернігова порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах директором одного з приватних підприємств. Про це повідомили у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові.
Перевіркою встановлено, що директор підприємства під час фінансово-господарської діяльності здійснював закупівлю товарно-матеріальних цінностей за готівку у фізичних осіб – неплатників податків, які, відповідно, не надавали ніяких первинних бухгалтерських документів. З метою ухилення від оподаткування, бізнесмен без наявних законних підстав відображав у податковій звітності з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства показники валових витрат і податкового кредиту.
У такий спосіб підприємливий чернігівець ухилився від сплати податків на суму 1 мільйон 436 тисяч гривень. Кримінальна справа розглянута у суді.
Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова директор даного підприємства визнаний винним у скоєнні злочину за умисне ухилення від сплати податків і засуджений до 5 років позбавлення волі, умовно, з іспитовим строком 3 роки.

Джерело: Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян, www.chernigiv-rada.gov.ua
сайт:
Європейська Україна






Коментарі (1)
avatar
1
оце так!
Треба більше таких "господарів" до в'язниць, та на строк не менше 10 років!
avatar