реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Мандрівник "Сіверщини" готується до виходу на мертву залізницю за Полярним колом

Спеціальний кореспондент газети "Сіверщина" Олександр Волощук перебуває у Надимі, де зустрічався з будівельниками сталінської залізниці Чум -- Салехард -- Ігарка.
"В тундрі навколо табору майже на кожному кроці - колючий дріт, напівструхлі стовпи огорожі і освітлювальні мачти. Провівши кілька годин на залишках табору поблизу Чуму, виїхав на 9-й кілометр залізничної гілки Чум - Лабитнанги (частина 501-ї будови, яка діє й посьогодні). Цікаво, що ці 9 км я проихав на спецтехніці - поїзді-снігоочищувачі", -- пише нам мандрівник. "Від Салехарду я планував дістатися Надиму, де на мене вже давно чекав наш земляк, чернігівчанин Михайло Костюк, що керує в Надимі місцевим Центром дитячої творчості. Але від Салехарду до Надиму в жовтні можна дістатися виключно авіацією. Квиток на пасажирський літак коштує надто дорого - майже 7000 рублів. Тому довелося використовувати "науку автостопу" і чекати попутного вертольоту. Щоправда, чекав його аж 10 днів. Але дочекався і 19 жовтня абсолютно безкоштовно дістався Надиму".

Завтра спецкор "Сіверщини" планує вийти на маршрут мертвої залізниці і 30 числа повернутися в Надим, щоб взіти участь у панахиді по жертвах політичних репресій та в роботі наукової конференції. Дома планує бути в кінці листопада.
Василь ЧЕПУРНИЙ.






Коментарі (0)
avatar