реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Прилуки живуть без виконкому

Виконком Прилук відправили у відставку
Перед початком до депутатів звернувся меценат Юрій Коптєв, коштом якого нещодавно у місті було встановлено пам'ятник Тарасу Шевченку. Земляк, зокрема, наголосив, що вся його діяльність, спрямована на благоустрій та розвиток Прилук, є цілком безкорисливою: "Я - громадянин Росії, і не маю жодних планів щодо започаткування бізнесу у Прилуках чи участі у їх політичному житті. Ви - прилучани, і вам вирішувати, якими мають бути Прилуки. Я народився тут, і душею вболіватиму за місто, працюватиму разом з вами, аби воно процвітало", - сказав Юрій Коптєв.
Депутати мали безліч запитань і пропозицій до Юрія Вікторовича й щиро дякували йому за той неоціненний внесок, який зробив і продовжує робити меценат у різноманітні сфери життєдіяльності Прилук. Незабаром у місті за спонсорської підтримки земляка буде встановлено ще один пам'ятник - видатному прилучанину, народному артисту Миколі Яковченку. Таке рішення ухвалили депутати 11 жовтня.

Присутня на сесії голова місцевого осередку Конгресу українських націоналістів Ольга Костюк запропонувала присвоїти меценату-земляку звання Почесного громадянина Прилук та передала міському голові Юрію Беркуту 5032 підписи прилучан на підтримку цієї пропозиції.
Після виступу Юрія Коптєва сесія розпочала свою роботу. У порядку денному значилося 26 пунктів. До них депутати внесли ще кілька, у тому числі - й звіт міського голови про роботу виконавчого комітету міської ради за 9 місяців поточного року. Зваживши на важливість цього питання, було вирішено розглянути його першим. Діяльність виконкому та правильність ухвалених ним рішень викликала у залі стільки протиріч, що обговорення тривало більше чотирьох годин. Урешті-решт підготували бюлетні для таємного голосування з двома пунктами: 1). Роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради 5 скликання за звітний період визнати незадовільною та достроково припинити його повноваження у повному складі; 2). Роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради 5 скликання за звітний період визнати задо-вільною та продовжити його повноваження у повному складі.
Із 45 депутатів, котрі взяли участь у голосуванні, 28 підтримали першу пропозицію. Проти розпуску виконкому висловилися 17. Голосування завершилося близько 16-ї години, і далі сесія перейшла до розгляду інших питань порядку денного.
Головний лікар центральної міської лікарні Петро Святенко проінформував присутніх про стан інфекційної захворюваності у Прилуках. "Викликає занепокоєння ріст захворюваності на вірусні гепатити, сальмонельоз, шкірні та венеричні хвороби, - наголосив він. - Значними є й темпи поширення ВІЛ-інфекції". Сесія ухвалила ряд рішень, спрямованих на покращення ситуації. Серед них - передбачити в проекті бюджету на 2008 рік кошти в сумі 200 тисяч гривень на нагальні потреби медичної галузі, широке інформування громадськості щодо профілактики інфекційних захворювань, особливо ВІЛ-інфекції й туберкульозу.
Такими, що втратили чинність, визнано два попередні рішення міської ради стосовно розміру орендної плати за землю. Відтепер її нарахування мають проводитися за старими тарифами, відповідно до рішень міської ради 23 скликання 1999 та 2001 років. Скасовано й цьогорічне рішення міськради щодо видачі дозволів на встановлення індивідуального опалення.
Іншими своїми рішеннями депутати перейменували відділ у справах неповнолітніх міської ради на відділ у справах дітей, затвердили Статут КП "Телекомпанія "Прилуки" у новій редакції, збільшили статутний фонд КП "Житлово-експлуата-ційна контора №5". Розгляд земельних питань перенесли на інший день - на їх обговорення не вистачило часу.

Джерело: За інформацією газети "В двух словах"






Коментарі (0)
avatar