реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

У Свердловці засудили автомобільну індустрію

«Суд виносить такий вирок: збільшити виробництво автомобілів, що працюють на екологічно безпечному пальному, а на вихлопні труби тих, що є, встановити максимально ефективні очисні системи», – суддя закінчила читати вирок та вдарила молотком по столу, слухачі задоволено зааплодували. Такий був результат судового засідання – театралізованого дійства «Суд над сучасною автомобільною індустрією», що проводили в Свердловській середній школі фахівці відділу наукової роботи та рекреації Мезинського національного парку. Захід був приурочений до міжнародного екологічного свята – «Дня без автомобілів», що традиційно відзначається 22 вересня.
Свято екології почалося з оцінювання стінгазет, що намалювали школярі на тему «День без автомобілів», особливо цікаво було дивитися малюнки найменшеньких – першокласників. На їх малюнках літали звірі й автомобілі, перші – щоб не бути розчавленими, а другі – щоб не нищити травичку. Найкращі стінгазети були нагороджені призами. А потім гостей та учнів школи привітали «антиавтомобільним» танцем учасники колективу «Грація».
Активну участь у вищезгаданому суді взяли й гості з сусідньої Мезинської школи. Наприклад, Володимир Вовк, учень 10 класу, так уболівав за «День без автомобілів», що прийшов з рідного Мезина до школи у Свердловку (там він навчається) пішки!
Під час суду відбулись дискусії між прихильниками та противниками сучасного розвитку автомобільної індустрії, однак інформація, яку оприлюднив запрошений судом «експерт», кореспондент газети «Сіверщина», змусила багатьох змінити думку.
В атмосфері, що біля трас, перевищення норми формальдегідами становить 92%, оксидом вуглецю – 91%, а пилюки – на 50%, що не може не призвести до сумних наслідків – онкологічних, інфекційних, нервових захворювань.
Олександр ЯСЕНЧУК.
Коропський район.





Коментарі (0)
avatar