реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Фіни повертають свою землю

Фіни самостійно повертають окуповані території
В суді етнічного фінського міста Війпурі (великорус. Вибарґ) слухається справа громадянина Фінляндії, який претендує на ділянку землі в центрі міста Він намагається повернути земельну ділянку, що до 1940 року (коли Війпурі був окупований СССР внаслідок фіно-совєтської війни) належала його батькам, і права на яку були втрачені після війни. Нині Війпурі – це райцентр у Ленінградській області РФ.
У виборзькому суді загальної юрисдикції по суті слухається справа за позовом фіна Калі Паула, який претендує на ділянку землі в центрі міста.

Як передає "Перший канал" слова адвоката позивача Алєксєя Новікова, "це не політична справа, а цивільно-правовий конфлікт, ми не ставимо питання про зміну державних меж". Відзначимо, що цей позов безпрецедентний не тільки для Санкт-Петербурга і РФ, але і для Фінляндії. Офіційно територіальних претензій між Фінляндії та СССР/РФ не було з 1947р., з моменту підписання Паризького мирного договору. Однак, за повідомленнями фінських ЗМІ, які публікують дані секретних переговорів, як за совєтських часів так і при Єльцині, відбулись переговори щодо повернення фінських земель.

Якщо результат суду буде позитивним для позивача, то це створить прецедент, коли сотні тисяч людей у всьому світі матимуть підстави для повернення майна своїх предків, яке в них масово конфісковувала московська «рабочє-крєстьянская» влада.

Джерело: www.kominarod.ru






Коментарі (0)
avatar