реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Соколов проти Соколова

– Нещодавно Деснянський районний суд Чернiгова винiс ухвалу про призупинення рiшення мiськвиконкому Чернiгiвської мiської ради вiд 27 липня 2007 року про пiдвищення тарифiв на воду i водопостачання за моїм клопотанням як депутата Новозаводської районної ради, – розповідає Юрiй Соколов. — Але 6 вересня мiськвиконком звернувся до Деснянського суду з проханням скасувати ухвалу, що суд i зробив, тож зараз чернiгiвцi платять за новими тарифами. Але невдовзi вiдбудеться остаточний суд — вирiшення по сутi позовних вимог, в якому, я впевнений, ми переможемо, i тодi ми зможемо навiть зобов’язати «Чернiгiвводоканал» вiдшкодувати населенню переплату — рiзницю мiж новими та старими тарифами.
— Чому Ви переконанi у своїй перемозi в судi, хiба рiшення про збільшення тарифiв було прийнято без дотримання юридичних норм?
— Будь-яке рiшення має прийматися пiдготовленим, обґрунтованим. А тут потрiбно було питання висунути на обговорення серед громадськостi. Адже мешканцi 40% житлового фонду мiста отримують неякiснi послуги. Нiхто не каже, що цiни пiднiмати не потрiбно, це треба робити помiрковано, рацiонально й законно. Приймати таке рiшення має право згiдно зi ст. 59 Закону України «Про мiсцеве самоврядування» лише бiльшiсть. Склад мiськвиконкому — 9 осiб, тобто за нього мало проголосувати не менше 5 осiб. Того дня троє були вiдсутнi, двоє проголосували проти, один утримався. Тобто рiшення прийнято незаконно.
— Навiщо Вам така морока — витрачати час на суди?
— Нас, депутатiв, незалежно вiд полiтичних переконань, обрав народ, перед ним ми й несемо вiдповiдальнiсть.
Розповiдає про засiдання мiськвиконкому Олександр Глиняний, голова Новозаводської районної ради:
— Того дня, коли вирiшувалось питання про пiдняття тарифiв на водопостачання, ми з колегою, головою Деснянської районної ради, утримались. Питання пiдняттям рук не голосувалось.
Олександр ЯСЕНЧУК.








Коментарі (0)
avatar