реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Пам"яті єпископа Никона

П"яту річницю відходу у вічність єпископа Никона молитовно вшанували в чернігівському храмі святих Михайла і Федора священики та родичі покійного. Поминальне богослужіння очолив правлячий архієрей єпископ Чернігівський і Ніжинський Севастіан.
Покійний владика Никон запам"ятався всім, хто його знав, винятковою добротою-- воістину Христовою, любов"ю і смиренням. Саме він поклав край внутрішнім негараздам у Чернігівській єпархії Київського патріархату. А його передчасна смерть (помер, не доживши кількох днів до свого 44-річчя) об"єднала всіх прихильників української православної Церкви на Чернігівщині. Могила покійного владики знаходиться нині в самому храмі і пам"ять про нього постійно вшановується під час панахид та Літургії.

До 5-ї річниці його смерті вийшло друге видання книги "Пам"яті владики Никона", підготовленої обласним товариством "Просвіта". Поява другого видання є маленьким чудом, адже, як розповів у передмові голова "Просвіти" Василь Чепурний, було замовлено і оплачено під час випуску першого видання строго обумовлену кількість примірників обкладинки та вкладок-фотографій. Але, коли ніжинське видавництво зробило їх, виявилося, що примірників рівно вдівічі більше. Як сказав тоді отець Сергій Чечин -- сповідник покійного владики, "єпископ Никон помножив нашу працю". Друге видання доповнене спогадами журналістки Любові Потапенко та священика Всіхсвятського ніжинського храму, історика о. Олександра Морозова.

... Є люди, які часто моляться до покійного владики Никона і отримують від нього реальну допомогу. Преосвященніший єпископе Никоне, моли Бога за нас!






Коментарі (0)
avatar