реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ПУСТIТЬ БАБУ «ЗА ГРАНИЦЮ»!

Фоторепортаж iз села Тимоновичi Семенiвського району
У лiс по гриби i ягоди треба ходити з паспортом — така вимога прикордонної зони. Але важче змиритися з iншим: мешканцi сiл Тимоновичi, Хотiївка, Чорнозем, Комунар, Медведовка не можуть потрапити до родичiв у сусiднi росiйськi села. Українськi «погранцi» ловлять бабiв i дядькiв, як контрабандистiв, а росiйськi смiються: «Во, как хохлы своих топчут!»
Голова сiльської ради Рустам Бурей («Наша Україна») розповiв, як вiн одного разу потрапив з велосипедом у прикордонницьку «путанку» — заплутаний дрiт, з якого непросто вибратись. А митників село взагалi готове побити, якщо з’являться напiдпитку (i таке буває).
Власне, прикордоннi перестороги можна б i пояснити, якби був спрощений перехiд через кордон. Адже тут кожен двiр має родичiв у Росiї. Власне, iсторично то i не Росiя, а Стародубщина — давня українська земля. Саме такого спрощеного переходу вимагали мешканцi Тимоновичiв вiд колишнього народного депутата (БЮТ) Вiталiя Коржа, але на його питання «А за кого будете голосувати?» вiдмовчувались...
Поки що ж ходять у Росiю пiд загрозою штрафу у 850 гривень i трьох дiб арешту. А Олександр Хамусько через особливостi спiлкування iз прикордонниками отримав iнфаркт i став iнвалiдом. I взагалi — уявляєте, як на тимоновицьку бабу наручники одягають? А баба йшла на похорони, з iконкою.
А взагалi село хороше — одних тiльки дошкiльнят 85 бiгає! I в школi вчаться 90! Ото живуть собi тихо у бур’янах Тимоновичi i на загальну демографiю не зважають. Через два двори — своя конячка, вирощують i льон, i жито, мають гарне стадо великої рогатої худоби.
Валерiй СЕНЧУК.
Фото автора.








Коментарі (0)
avatar