реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Директор Паризького Лувру в Чернігові (ФОТО)


Iсторiя вiзиту: директор Лувру месьє Анрi Лорет особисто знайомий з одним iз нащадкiв Розумовського, тому його зацiкавила Чернiгiвщина.
2010 року в Парижi планується проведення виставки «Свята Київська Русь» (робоча назва). Оскiльки архiтектурнi споруди Чернiгiвщини ще не входять до списку пам’яток ЮНЕСКО, з’ясовувалась цiннiсть, щоб потiм зробити каталог, вiдеозйомку, фотозйомку. Це великий шанс для розвитку туризму в Чернiгiвськiй областi. Сам вступ до ЮНЕСКО вiдчинить дверi європейським країнам до наших iсторичних надбань.
Знайомство гостей з Чернiговом почалося з iсторичного музею iм.Тарновського. Французи були в захватi, бо не чекали побачити такi цiкавi експонати.
У Спасо-Преображенському соборi захоплення викликали фрески, картини, навiть самi вiдвiдувачi храму. Головний зберiгач паризького музею цiкавився мало не кожною цеглиною, адже вiд них вiяло вiковою давниною.
Гостей iз Францiї зацiкавили i рушники, якими були увiнчанi iкони, виставленi в Чернiгiвському колегiумi.
Заключною частиною вiзиту до Чернiгова було вiдвiдання Антонiєвих печер, храму пiд землею, потужнк енергетику яких вiдчули на собi французькi мистецтвознавцi.
I директор Лувру Анрi Лорет, i головний зберiгач Жан Дюпон були в захватi вiд iсторичних пам’яток Чернiгова. «Ми вiд вас не вiдчепимося! — заявив месьє Лорет. — Ми будемо тут ще не один раз».
Валерiй СЕНЧУК.
Фото автора.
На свiтлинi: директор Лувру Анрi Лорет.








Коментарі (0)
avatar