реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Архієпископ сибірський молиться за "Сіверщину"

Експедиція Олександра Волощука
Наш спеціальний кореспондент Олександр Волощук надіслав першу звістку з Кургана. До його електронного листа було прикладено і лист керуючого Сибірською єпархією Української православної церкви Київського патріархату владики Варуха (Тищенкова). У ньому єпископ Тобольський та Сибірський дякує "Просвіті" за передані Волощуком українські народні казки та абетку -- виявляється, у далекому російському місті саме ці книги найбільш очікувані, бо за ними будуть вивчати українську мову діти в недільній школі при церкві Святої Трійці.

Архієпископ Варух передає своє архіпастирське благословення нашій газеті "Сіверщина", обіцяє молитися за успіх нашої справи і закликає Боже благословення "на богохранимую Украину".

Як повідомляє Олександр Волощук, у трьох російських містах з"явилися українські ...фашисти і вже зверталися до владики УПЦ Київського патріархату Варуха, щоб освятив їм синьо-жовтий прапор зі свастикою. Владика відмовив.

Архієпископ Варух має намір особисто приїхати до Чернігова, щоб на прохання місцевих православних привезти часточку мощей святого Іоана Тобольського.

Довідка "Сіверщини". Св. Іоан Тобольський -- уродженець Ніжина, довший час був архієпископом у Чернігові. Його стараннями зведено Колегіум, у головному корпусі якого зараз розміщена дирекція Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній". За волею російської церквоної і світської влади став митрополитом Тобольським, де зробив багато добра для просвіти місцевого краю і там спочив. Його нетлінні мощі зберігаються в кафедральному соборі Тобольська. Перу ніжинського священика Олександра Морозова належить найкраща праця про святого митрополита Іоана.

Олександр Волощук рухається на Тюмень.

Василь Чепурний.






Коментарі (0)
avatar