реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Професорський ювілей

Віктору Канівцю виповнилося 70 років.
Завідувач кафедрою Чернігівського державного інституту економіки та управління, відомий вчений-грунтознавець, що має більше 100 наукових праць, доктор сільськогосподарських наук, багатолітній завідувач лабораторією Інституту сільськогосподарської мікробіології Віктор Канівець приймає вітання. А ще він, до перерахованих титулів -- один з перших в області членів Товариства української мови імені Тараса Шевченка (нині -- "Просвіта") та Народного Руху. Віктор Іванович і сьогодні бере активну участь у роботі "Просвіти" та Української народної партії.

А ще він унікальний учений -- взимку в його кабінеті стоять лижі, а влітку його часто можна бачити на велосипеді. "Було сидитьсидить на роботі, а тоді ковзани через плече і в Київ на льодовий каток!", -- розповідають про нього співробітники.

Уродженець Харківщини, де й досі береже сад, він міцно приріс до Чернігівщини. Знає грунти всього колишнього Союзу і переконує, що й на Чернігівщині, у поліській зоні, є "шматки" чорнозему. Автор капітальної праці "Життя грунту", що витримала кілька видань.

Коли в Києві антиукраїнські сили побили учасників похорону Патріарха Київського і всієї Руси-України Володимира Романюка, Віктор Іванович очолив у Чернігові Комітет захисту українського православія. А ще він -- активний читач і пропагандист "Сіверщини".

З роси і води Вам, Вікторе Івановичу! Многії літа!






Коментарі (0)
avatar