реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Ічня -- не Чечня. Але як бахне!

Сесія обласної ради знову розглядала питання про "ічнянську Новобогданівку" -- військову частину 1479. Слава Богу, вона ще не вибухнула, але потенційно, ящо це станеться, масштаби можуть бути більшими за Новобогданівку.
За словами заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Бєльського, який доповідав на сесії, ареал ічнянської бази втричі більший Новобогданівки. Принаймі, зона від ймовірного вибуху одних тільки звичайних снарядів сягає 16 кілометрів. І в тій зоні Ічня, ряд сіл цього району і навіть два села Прилуцького. А реактивні снаряди можуть розлітатися на відстань до 60 кілометрів. Прикладіть циркуль до Ічні на карті і подивіться хто попадає в цю зону!

Розбазарювання військової бази під виглядом роззброєння почалося при міністрові Шмарову: що цінне -- вивезли так звані підприємці українсько-американського СП , а що гірше і вибухонебезпечне -- залишили українцям.

"Ми вже зверталися в усі державні органи України, -- заявила голова обласної ради Наталія Романова. -- Якщо нас не почують і цього разу -- будемо звертатися до міжнародних органів!"

Тим часом, навіть у самому військовому містечку воду без кип"ятіння не можна пити. А газові балони в користуванні його мешканців самі по собі є іскрою до великої порохової бочки під назвою "в/ч 1479".

Василь Чепурний.






Коментарі (1)
avatar
1
Ну, это уже специфика чиновничьего менталитета. "Не взорвалось же до сих пор? И денег нет. Взорвется? Тогда найдем!"
avatar