реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Справа Француза

Вiталiй Антипенко: «Не треба поспiшних висновкiв!»
Депутат Чернiгiвської обласної ради вiд Блоку Юлiї Тимошенко, колишнiй голова Козелецької районної державної адмiнiстрацiї, нинi — директор приватного пiдприємства:
— У своєму виступi на сесiї обласної ради я попередив депутатiв на своєму прикладi — не треба поспiшних висновкiв. Менi прокурор областi у груднi 2003 року теж iнкримiнував махiнацiї iз землею, мовляв, я завдав державi збиткiв на 550 тисяч гривень (щось у прокуратурi весь час увага крутиться навколо однiєї i тiєї ж суми, тiльки Француза звинуватили вже у доларовому вимiрi — ред.). У «Деснянськiй правдi» i «Чернiгiвському вiснику» мене звинуватили чiтко й конкретно. Але в перших же судових засiданнях звинувачення розсипалися. Проте справа тяглася два роки: суди вiдправляють на дослiдування, а прокуратура наполягає на своєму. Дiйшло до того, що слiдчий прокуратури не мiг правильно прочитати Земельний кодекс... Я зовсiм не захищаю Француза, бо не можу знати, чи брав вiн того хабара, чи не брав. Але ж почитайте, як пише прокурор, — чи є там слово «пiдозрюється»? Нi, там чiтко формулюється звинувачення у скоєннi злочину. Як так можна робити без рiшення суду?!

Адвокат Федiр Олiйник: «Нiхто не має права звинувачувати до рiшення суду»
Володимира Француза, голову Козелецької районної державної адмiнiстрацiї, якого прокурор областi Анатолiй Василевський звинуватив в отриманнi хабара i навiть написав про «злочинну дiяльнiсть братiв Французiв», захищає адвокат Федiр Олiйник. Вiн був небагатослiвним:
— Вiдповiдно до Цивiльного кодексу, нiхто не має права розголошувати прiзвище пiдозрюваного у скоєннi злочину. Тим паче, нiхто не має права до рiшення суду звинувачувати людину у скоєннi злочину. Тi засоби масової iнформацiї, якi роздули навколо особи мого пiдзахисного нездоровий ажiотаж i звинуватили в отриманнi хабара, якого вiн не отримував, мають вiдповiдати перед законом. Якщо таку iнформацiю поширив прокурор — вiдповiдатиме теж. Бiльше нiчого про справу, якою займаюся, сказати не можу i всiм раджу припинити нездоровi розмови до рiшення суду.






Коментарі (1)
avatar
1
Дійсно, не можна людину звинуватити без суду в скоєнні злочину. Проте громадськість має право на висловлення своєї позиції, та надати допомогу слідству в інформації.
avatar