реклама партнерів:
Головна › Новини › 

НIЖ ЗЛАМАВСЯ В ТIЛI ПОТЕРПIЛОГО

Зловмисник порiзав директора iсторичного музею та його дружину

Приблизно о п’ятiй годинi ранку зловмисник залiз по пожежнiй драбинi у квартиру на третьому поверсi, де проживає сiм’я директора Чернiгiвського iсторичного музею iменi В.Тарновського Сергiя Лаєвського. Негiдник був iз ножем. Сергiй Лазаревич i його дружина у важкому станi потрапили до лiкарні, дружинi зроблено операцiю в областi нирок, С.Лаєвському завдано пошкоджень в областi легень та ключицi.

Вчений секретар Нацiонального iсторико-архiтектурного заповiдника «Чернiгiв стародавнiй» Сергiй Черняков не виключає зв’язок нахабного нападу на колегу iз запланованим на 3 липня входженням представникiв дирекцiй заповiдника та iсторичного музею до окупованої Московським патрiархатом Катерининської церкви, у якiй уже бiльше року перебувають пiд замком цiннi експонати iсторичного музею. Ясна рiч, що пiсля поранення директора Історичного музею вхiд до церкви було вiдкладено. Але цiкаво, що московська церква зiбрала пiд храмом велику кiлькiсть людей, i мiлiцiя пильно охороняла «громадський порядок». Охороняти рiшення суду про передачу козацького храму козацькiй православнiй громадi Київського патрiархату, охороняти державне майно загальнонацiонального значення, яким є сам козацький храм та експонати музею, мiлiцiя не поспiшає.
Храм стоїть пiд замками, експонати гниють, рiшення суду не виконується, директор Історичного музею в лiкарнi... — хто скаже, що в Українi є влада?!

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Iз лiкарнi:
Потрапити до прооперованого Сергiя Лаєвського в хiрургiчне вiддiлення для журналiста виявилося доволi просто. Сергiй Лазаревич лежав, пiдвестися вiн не мiг — не тiльки три перенесенi операцiї не давали такої змоги, але й рана в областi сонної артерiї. Бiля батька була донька, а дружинi С.Лаєвського Лiлiї, яка теж працює в Історичному музеї, також уже була зроблена операцiя.
Сергiй Лаєвський розповiдає, що прокинулися вони вiд шуму удару злочинця, i єдине, що запам’ятали з його крику, це «Уб’ю!». Погодьтеся, зовсiм не схожий такий зловмисник на звичайного злодiя. Вiку вiн до 30 рокiв, доволi мiцної статури. I, до речi, як правило, звичайнi злодiї на грабунок не йдуть, коли в квартирi є люди, а тим паче — не йдуть iз ножем.
Нападник утiк, завдавши сiм’ї Лаєвських кiлька ножових поранень. Лаєвські — батько і син — намагалися затримати злочинця.

Валерiй СЕНЧУК.

Злочинця затримано!
«Пiдозрюваний у нападi на сiм’ю Лаєвських на сьогоднi затриманий i перебуває в СIЗО, — повiдомив на останнiй прес-конференцiї начальник Чернiгiвського мiського вiддiлу УМВС України в Чернiгiвськiй областi. — В результатi слiдчих дiй майже неспростовно доведена його участь у скоєннi злочину: слiди, залишенi ним, вiдбитки пальцiв, показання свiдкiв, свiдки навiть впiзнали той кухонний нiж, iз яким вiн вийшов iз квартири свого знайомого.
Вже через годину правоохороннi органи знали найбiльш вiрогiдного учасника цих подiй. Вiн пiд час вiдтворення вказав майже всi подробицi злочину.
Затримано було його в одному iз сiл Новгород-Сiверського району, де той вирiшив сховатися. Статтю на сьогоднi переквалiфiковано в «розбiйний напад».
Пiдозрюваний чоловiк 1985 року народження, швидше за все, зловживав спиртним, можливо, й наркотиками, вже 4 мiсяцi вiн вiв хаотичний спосiб життя, проживав на квартирах рiзних знайомих, у рiзноманiтних притонах. Хоча, як стверджують поiнформованi джерела, перед цим вiн перебував у рядах мiлiцiї — нiс патрульно-постову службу. Стосовно мотивiв, то Едуард Володимирович стверджує, що це було звичайне пограбування.
Iз розповiдi нападника: «Iшов вулицею, захотiв пограбувати, побачив вiдкрите вiкно, залiз».
«Така мотивацiя типова для людей, якi ведуть аморальний спосiб життя», — зазначив пан Едуард.






Коментарі (0)
avatar