реклама партнерів:
Головна › Новини › Подорожі

ЧЕРГОВА ЕКСПЕДИЦIЯ ОЛЕКСАНДРА ВОЛОЩУКА

Цього разу його шлях проляже за таким маршрутом:
Курган — Тюмень — Тобольськ — Сургут — Ханти-Мансійськ — Нижньовартовськ — Ноябрьськ — Новий Уренгой — Надим — Салехард — Воркута — Ухта — Сиктивкар — Котлас — Вологда.

На початку липня чернiгiвський журналiст i мандрiвник, спецiальний кореспондент газет «Сiверщина» i «Бiла хата» Олександр Волощук вирушає у чергову подорож-експедицiю.

Як i ранiше, основними темами дослiдницької роботи Олександра буде збiр матерiалiв про мiсця масових полiтичних репресiй, життя сучасних українцiв у регiонах росiйської Пiвночi та пошук на безкраїх пiвнiчних просторах людей з чернiгiвським корiнням.
Особливу увагу Олександр планує придiлити вивченню iсторiї будiвництва так званої 501-ї будови ГУЛАГу, тобто «мертвої» залiзницi Салехард — Надим — Iгарка, яку будували в’язнi радянських концтаборiв у 1949 — 1953 роках. Частину цiєї недiючої залiзницi вiд Надима до Салехарда (330 кiлометрiв) вiн планує пройти пiшки, щоб на власнi очi побачити наслiдки «ударного будiвництва» та залишки таборiв.
Через газету Олександр звертається до читачiв — колишнiх будiвельникiв залiзницi Салехард — Iгарка, в’язнiв воркутинських, ухтинських, котлаських таборiв або їхнiх рiдних, чиї розповiдi, спогади, фотографiї, будь-яка iнформацiя допоможуть автору у пiдготовцi до подорожi та для подальших публiкацiй про участь українцiв у примусових роботах на Пiвночi у добу масових репресiй.
Телефони Олександра Волощука: (0462)60-18-31 (домашнiй), (050)199-74-15 (мобiльний). Або телефонуйте до редакцiї.

Хто має родичiв по маршруту — повiдомте: Олександр їх може вiдвiдати.
Принагiдно зазначимо, що Олександр Волощук закiнчує роботу над написанням книги про свою попередню подорож на Далекий Схiд. Книгу, яка називатиметься «Автостопом на край свiту», автор планує видати до липня, тобто до початку нової експедицiї на Пiвнiч.

Приймаємо замовлення — для передплатникiв «Сiверщини» i «Бiлої хати» будуть знижки.









Коментарі (0)
avatar