реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Правоохоронцi — правопорушники

На зустрiчi журналiстiв iз вiйськовим прокурором Чернiгiвського гарнiзону пiдполковником юстицiї Павлом Курилом та його заступником Iгорем Ананком найбiльше згадувався мiцевий прикордонний загiн. На жаль, не в планi плiдного його спiвробiтництва з прокуратурою (обидвi ж структури — правоохороннi!), а як об’єкт, що чинить правопорушення.
— Це найбiльш неблагонадійна частина, що перебуває пiд наглядом прокуратури гарнiзону, — пiдкреслив Павло Курило й навiв промовистий приклад. Пiд час вiдвiдання кафе в райцентрi Рiпки один із прикордонникiв став учасником сварки з цивiльним вiдвiдувачем, травмував останнього, вiд чого той помер.
Прикордонник (тепер уже колишнiй) вiдбуває покарання, а в потерпiлого зосталися сиротами двоє дiтей. Можна тiльки поспiвчувати прокуратурi, якiй доводиться боротися зi своїми помiчниками (за статусом). Тим бiльше, що згаданий випадок не вичерпує перелiк правопорушень з боку прикордонникiв. Замiшанi вони i в корупцiйних дiяннях, порушеннi правил несення прикордонної служби та iнших вiдступах вiд законiв держави, спокiй якої покликанi охороняти.
Олександр ОЛIЙНИК.





Коментарі (0)
avatar