реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Для нас Україна — понад усе!» —говорили в Чернiговi лiдери блоку «Рух — Українська правиця»

Борис Тарасюк, лiдер Народного Руху i колишнiй мiнiстр закордонних справ, на прес-конференцiю в чернiгiвському прес-клубi реформ запiзнився — був на зустрiчi з делегацiєю Європейської народної партiї. Але про роль правих у Європi майже його словами говорив голова Української народної партiї Юрiй Костенко: «Правi при владi — це коли естонський пенсiонер отримує 300 доларiв пенсiї (а український — 300 гривень), коли польський фермер має надприбутки (а український — дiрки в кишенi). В Українi правi сили ще не були при владi. Але ми серйозно впливали на владу — досить згадати як завдяки Народному Руху за перебудову було проголошено незалежнiсть України».
Борис Тарасюк, позбувшись обов’язку дипломата говорити гладко, рiзав по-народному: «Рудьковський веде антидержавну дiяль¬нiсть, якщо згадати його провокацiї щодо Туркменистану i Молдови. Щоб сховатись за депутатський мандат, утiк з посади чернiгiвського мiського голови. Iнший соцiалiст — Цушко є теж злочинцем пiсля захоплення Генеральної прокуратури i побиття футбольних болiльникiв на стадiонi. Тому i втiк лiкуватись у Нiмеччину».
Цiкаво вiдповiв Анатолiй Матвiєнко, голова УРП «Собор», на питання про новi обличчя у виборчих списках: «Парламент — не виставка моделей, це серйозна робота. Он Партiя регiонiв привела у Верховну Раду цiлий список нових людей — ви за рiк когось запам’ятали, крiм Чечетова, що, як шлагбаум, вiдкриває i закриває голосування «регiоналiв»? Мода на новi обличчя — трохи iдiотична».

ДОВІДКА
Блок «Рух — Українська правиця» утворений з числа трьох правих партiй —Народного Руху, Української народної партiї та УРП «Собор». Також пiдписано Декларацiю про вiдновлення органiзацiйної єдностi УНП та НРУ. Ще досягнуто домовленостi про майбутнє об’єднання трьох згаданих партiй в одну. Наразi блок «Рух — Українська правиця» планує ввiйти до великого блоку з «Нашою Україною» та «Народною самообороною» на виборах у вереснi.






Коментарі (0)
avatar