реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Генпрокуратура i СБУ зайнялися соцiалiстичним штурмовиком Цушком

Чернiгiвськi газети залпом надрукували виступ на так званому засiданнi так званої Верховної Ради хамуватого глашатая Соцпартiї Iвана Бокия, який з трибуни цього клубу колишнiх депутатiв скоро добалакається до матюкiв. Публiкацiя пiд патетичним заголовком «Василь Цушко цiною здоров’я врятував країну вiд громадянської вiйни». Оскiльки важко повiрити, щоб чернiгiвська преса раптом запалала любов’ю до продажної партiї, до того ж деякi з цих газет слова зайвого не надрукують безплатно, йдеться про звичайнiсiньку платну полiтичну рекламу, що треба було б уже чесно вказати при публiкацiї. Бо люди, як правило, передплачують одну газету, i читач може й не знати, що Бокий вийшов залпом у кiлькох виданнях. Якби знав, призадумався б над цiною таких публiкацiй. Примiром, над таким пасажем автора, що Цушко «вже сьогоднi один iз лiдерiв народної любовi, довiри». Любов i довiру в пресi, а вiдтак — в головних людей, виявляється, роблять дуже просто.
Але до сутi. Є принаймнi, 4 версiї того, чому соцiалiст внутрiшнiх справ опинився в Нiмеччинi. Перша — отруївся (чи отруїли). Друга — довели, вражi сили, до iнфаркту. Третя — друзi вивезли за кордон, аби врятувати вiд тих же вражих сил, цебто, вiд замаху. Четверта — втiк вiд тюремних нар. Остання версiя набуває все бiльшої реальностi. Хоча соци i iже з ними акцентують на iнших. Особливо на другiй: так захищав (не штурмував!) Генпрокуратуру, що надiрвався. Його «поклав у лiжко тяжкий iнфаркт» (цитата з Бокия).
Одразу зазначимо: дай Бог здоров’я Василевi Цушку, як i кожному українцевi. Сподiваймось, що скоро стане на ноги. Зовсiм же недавно азартно грав у футбол на чемпiонатi парламенту, це фото обiйшло пресу. Та й з хворобами та лiкуваннями повний туман. Наприклад, в те, що при iнфарктi роблять операцiю, не повiрять уже навiть iдiоти, за яких нас тримають деякi прес-служби. Тi самi, що збрехали навiть про мiсцезнаходження мiнiстра: виявляється, вiн i не у Ганноверi. Може, це не так i важливо, де саме? Ну, так тим паче, не брешiть.
А тепер — ближче до юридичної оцiнки штурму Генпрокуратури, очолюваного Цушком. Днями навiть газета «Сегодня», друкований орган бiло-голубих Регiонiв, начебто ж союзникiв соцiв, друкує велике iнтерв’ю керiвника Управлiння державної охорони В.Галатея. Того самого, обпльованого з трибуни Бокиєм, затриманого при захистi прокуратури орлами Цушка. I в публiкацiї — далека вiд iдилiї «порятунку країни» картина дiянь штурмовика-мiнiстра. Ця ж газета друкує повiдом¬лення iз зовсiм уже позапартiйних, поважних державних органiв — Генеральної прокуратури та Служби безпеки. СБУ порушила двi кримiнальнi справи по факту спроби захоплення Генпрокуратури 24-го травня, в тому числi (цитуємо газету) «касающиеся действий главы МВД Василия Цушко». Газета повiдомляє, що Генпрокуратура України витребувала цi кримiнальнi справи iз СБУ у своє провадження. Як пояснив Генпрокурор О.Медведько, Василь Цушко належить до керiвникiв мiнiстерств i вiдомств, тобто держслужбовцiв вищих рангiв, i такi справи має розслiдувати Генпрокуратура. Що ж, чекаємо на успiшне одужання фiгуранта кримiнальної справи i успiшне завершення слiдства.

Петро АНТОНЕНКО






Коментарі (0)
avatar