ЯГОДИ ЧЕРВОНI, ЯГОДИ ДОЗРIЛI
Тибетськi лiкарi називають полуницю за її кориснi властивостi володаркою рослинностi. Археологи свiдчать про те, що її ягоди споживали ще первiснi люди. Про полуницi як лiкувальний засiб знали й у Давнiй Русi.
Пораду читачам газети «Сiверищина» дає Галина Хоменко, яка ось уже скiльки рокiв на Центральному ринку мiста Чернiгова пропонує всiм збори цiлющих трав. В її асортиментi є полуницi. Галина Вiкторiвна каже, що вони виводять з органiзму токсини та надлишок холестерину, регулюють вмiст йоду в щитовиднiй залозi. При хворобах серця п’ють настiй iз квiток полуницi: чайну ложку квiтiв залити 250 мл окропу й настоювати 6 годин. Приймати по 1 ст.ложцi 4 — 6 разів на день.
— Кориснi плоди цiєї рослини, — каже господиня. — Вони збуджують апетит, полiпшують травлення, втамовують спрагу. Також плоди полуницi здатнi розчиняти та виводити деякi види каменiв з нирок та жовчних шляхiв. Отож, поки триває сезон на цю ягоду, вживайте її кожного дня, лiкуйтеся та насолоджуйтеся її смаком.
Пораду читачам газети «Сiверищина» дає Галина Хоменко, яка ось уже скiльки рокiв на Центральному ринку мiста Чернiгова пропонує всiм збори цiлющих трав. В її асортиментi є полуницi. Галина Вiкторiвна каже, що вони виводять з органiзму токсини та надлишок холестерину, регулюють вмiст йоду в щитовиднiй залозi. При хворобах серця п’ють настiй iз квiток полуницi: чайну ложку квiтiв залити 250 мл окропу й настоювати 6 годин. Приймати по 1 ст.ложцi 4 — 6 разів на день.
— Кориснi плоди цiєї рослини, — каже господиня. — Вони збуджують апетит, полiпшують травлення, втамовують спрагу. Також плоди полуницi здатнi розчиняти та виводити деякi види каменiв з нирок та жовчних шляхiв. Отож, поки триває сезон на цю ягоду, вживайте її кожного дня, лiкуйтеся та насолоджуйтеся її смаком.
Коментарі (0) |