реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Є ЧАС - ПИШИ РОМАНИ, РОЗУМ - ПИШИ АФОРИЗМИ, ТЕ Й ІНШЕ - СТВОРЮЙ ОРГАНІЗАЦІЇ

На Чернігівщині створюється відділення товариства політичних в’язнів та репресованих. Цією знаменною подією справою займається член Чернігівського земляцтва в Києві, уродженець села Галиця Ніжинського району Володимир Голобородько, автор відомих афоризмів.
— Пане Володимире, розкажіть читачам нашої газети, що це за організація.
— Всеукраїнське товариство політичних в'язнів і репресованих було створене 1989 року. Сьогодні чисельність організації нараховує 26 тисяч осіб, голова — Євген Пронюк, Герой України, депутат Верховної Ради 2-го скликання. Головне завдання організації — зібрати у свої лави всіх борців за волю України в Україні і в усьому світі. Домогтися соціальної справедливості стосовно політичних в'язнів та репресованих. Конкретно надавати матеріальну, медичну допомогу людям, які постраждали за часів комуністичного режиму.
Також вбачаємо одним із головних завдань товариства домогтися через Верховну Раду України визнання вояків УПА воюючою стороною — борцями за волю України. Так, як це було зроблено щодо визнання голодоморів геноцидом українського народу.
— Ви приймаєте до себе політичних в'язнів інших режимів?
— Так, у нас у товаристві політичні в'язні та постраждалі від дій комуністичного режиму. Але репресії тривали і за Кучми, є жертви міліцейського свавілля. Тож будемо збільшувати кількість членів
— А чому постала необхідність створення такої організації на Чернігівщині?
— Ваша область — чи не єдина, де нема обласної організації товариства, а політично репресованих тут вистачає.
— За що був особисто репресований Володимир Ількович Голобородько?
— За антирадянську пропаганду, на початку 70-их років. Знищено багато моїх творів, звільнено з роботи, виключено парткомом зі спілки письменників у 1974 році «за наклепи на радянську дійсність та особисто на товариша В.Лєніна, розклад молодих літераторів». Я був у всесоюзному розшуку, не посадили мене тому, що я втік до Росії.
— Наведіть, будь ласка, зразки вашої творчості, за яку вас так «любили» комуністи.
— Це передовсім афоризми, тисячі перлин, які перекладені на десятки мов світу. Ось, наприклад:
У СРСР найшвидша черга — кулеметна.
Бог створив атом, чорт — атомну бомбу, а йолопи — ЧАЕС.
Народжені плазувати — користуйтеся послугами «Аерофлоту».
Стверджую, читаючи Біблію: від Хама пішли тільки хама совєтікус.
Комунізм — це радянська влада плюс русифікація та дебілізація всієї країни.

Ми звертаємось до мешканців Чернігова та області, які постраждали внаслідок злочинних дій комуністичного режиму, заявити про себе для реєстрації і створення обласної організації Товариства політичних в'язнів і репресованих. Адреса для звертань така: 14000, м.Чернігів, вул.Воровського 10, «Сіверщина», Олександру Ясенчуку, для Товариства політичних в'язнів і репресованих.






Коментарі (0)
avatar