реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сосниця – найтемніший райцентр

Багато сосничан скаржаться на занедбане вуличне електроосвітлення селища і пропонують для заміни «згорілих» електроопорних ламп зібрати певну суму коштів з мешканців, щоб купити нові. Люди згодні на такий варіант, їм аби лише увечері та вночі горіли вуличні електроліхтарі.
Питання з електроосвітленням сосницьких вулиць непросте. У цій справі потрібен комплексний підхід. Щоб замінити лампи, треба наймати висотну вежу в Сосницькому районі електромереж і відповідно платити за цю послугу — близько 60 гривень за 1 годину. Таких грошей немає в селищній раді.
Нічного електроосвітлення в Сосниці може взагалі не бути. Бо з кожним днем, точніше, вечором селище все більше поглинає пітьма довгих зимових ночей. Навіть у центрі селища провулком Гагаріна треба їхати (йти) навпомацки, бо від районної друкарні до приватного магазину «Лілея» — жодного вогника. Ще гірше на околицях...
Натомість у сусідньому Коропі скрізь сяють вечірні вогні, і в селищній раді є, мабуть, кошти на вуличне освітлення. То чому б сосничанам не повчитися в коропчан, як забезпечити вуличне освітлення бодай у центрі селища, щоб раз і назавжди поставити в цьому наболілому питанні крапку.
Сосничани також втомилися чекати відкриття платної селищної лазні, яка для простих громадян з життєвої потреби помитися стає предметом розкоші. Про лазню в Сосницькій селищній раді теж ніхто ні «гу-гу», нібито взагалі цієї проблеми не існує. Люди місяцями не можуть помитися, відвідати гарячу парну.
На кожній нараді місцеві депутати та керівники відповідних служб згадують ще про одну напасть — бродячих собак, яких у Сосниці цілі зграї. Але далі розмов справи не йдуть, нічийні собаки тим часом добре почуваються на сосницьких вулицях, де суцільна темрява. Йдемо назад, до печерного віку?!

Петро ФЕДОСЕНКО,
кореспондент газети «Вісті Сосниччини».

Як повідомила секретар Сосницької селищної ради Галина Федоренко, дійсно така проблема існує;
— У Сосниці застаріла система вуличного освітлення, внаслідок чого лампочки у вуличних ліхтарях постійно перегорають, міняти їх дорого, адже доводиться викликати вежу, що коштує селищній раді 60 грн за одну годину оренди. Тож замовлено в чернігівській фірмі розроблення нового проекту системи вуличного освітлення Сосниці. Стосовно громадської лазні: прийшов новий власник, який зараз її модернізує, на сьогодні ця проблема не є актуальною для області.
Велика кількість бродячих собак — надзвичайно актуальне питання, яке пообіцяли вирішити і вже навіть почали відстріл бродячих собак члени Сосницької районної організації Українського товариства мисливців та рибалок.
Проте, на думку місцевих мешканців, «роботи» мисливців поки що не видно.

Олександр ЯСЕНЧУК.






Коментарі (0)
avatar